skip to Main Content

MillenniumBattle

Hoe scoor jij op de millenniumdoelen? Battle met teams van 4 studenten!

Instelling: Verschillende universiteiten en hogescholen door het hele land (oa UVA en HU)

Voor wie: Studenten HBO en WO, geen aanvullende eisen

Periode:  blok 2 en 3 (voor de meeste instellingen), editie 2009: start 18 oktober – finale 29 januari

Hoe en wat:
Zondag 18 oktober 2009 gaat voor de derde maal de jaarlijkse MillenniumBattle van start. Studententeams (HBO/WO) uit het hele land gaan met elkaar de strijd aan. Zij buigen zich vanaf die dag weer over cases die over wereldwijde armoede en gezondheidsproblematiek gaan en bedenken innovatieve ideeën voor o.a. watermanagement in Malawi en de bestrijding van aids tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika. Met als felbegeerde hoofdprijs: een studiereis naar Zuid-Afrika!

Studententeams
De MillenniumBattle betrekt studenten bij internationale ontwikkelingsamenwerking
en de millenniumdoelen. De interessegebieden zijn heel uiteenlopend: studenten sociale geografie strijden zij aan zij met studenten verpleegkunde en studenten van de Kofi Annan Businessschool. Op 18 oktober wordt de eerste van de vier cases bekend gemaakt tijdens de kick-off in het Lux theater in Nijmegen. Deze dag zal in het teken staan van Millenniumdoel 2, in 2015 gaan
alle jongens en meisjes naar school. Met een tussentijd van een aantal weken wordt er een nieuwe case bekend gemaakt. Het team met de beste oplossingen en daarmee de hoogste eindscore wint uiteindelijk de studiereis.

De cases
De wedstrijd gaat van start met een case over het bewust maken van jonge Darfuri in vluchtelingenkampen over het belang van onderwijs. Studenten worden uitgedaagd
creatieve, aansprekende oplossingen te verzinnen. Ditmaal wordt hen bijvoorbeeld gevraagd een format voor een radioprogramma te ontwikkelen. Elke case wordt ingeleid met een debat onder leiding van Victoria Koblenko. Op deze bijeenkomsten krijgen de studenten de gelegenheid zich te verdiepen in het thema. Experts van uiteenlopende commerciële en charitatieve organisaties geven de juiste input
zodat studenten innovatieve, creatieve of juist praktische ideeën kunnen bedenken.

Website:
www.milleniumbattle.nl

Contact:
|e| info@millenniumbattle.nl 
|t|  020 568 8728

Back To Top