skip to Main Content

Op weg naar Kopenhagen: Nick en Sebas

802 km op hun roestige stadsfietsen naar de klimaattop

Nick Gloeckl (28) en Sebas Eliens (25) zijn op 24 november een fietstocht van 802 kilometer van Amsterdam naar Kopenhagen gestart, op hun roestige stadsfietsen.Het doel is om de klimaat conferentie in de Deense hoofdstad te bereiken met een minimum aan CO2 uitstoot. Onderweg maken ze filmpjes en foto’s en houden ze een blog bij. Dit is te zien op de site www.cyclingforclimate.nl.

Nick en Sebas hebben nog nooit eerder een tocht als deze ondernomen, maar gaan graag de uitdaging aan om hun steentje bij te dragen aan bewustwording van klimaatproblematiek. “Als wij kunnen bewijzen dat het mogelijk is om naar Kopenhagen te fietsen in midwinter op onze stadsfietsen, dan heeft niemand meer een excuus de auto te gebruiken voor boodschappen om de hoek of andere overbodige klimaatbelastende handelingen”, aldus de studenten.

De fietsen waarmee dit bewijs geleverd gaat worden zijn typische Nederlandse omafietsen, die ook al een aantal vorige eigenaren gediend hebben. Na jaren trouwe dienst in de stad zullen deze nu  de Duitse en Deense wegen gaan trotseren onder de namen ‘Theresa’ en ‘Becky’.

Hieronder lees je hun Twitter-berichten:

 

Back To Top