skip to Main Content

Het Kopenhagen Ruilspel

Ruilen voor het klimaat!

Wat?
Hoe kun je de wereld veranderen voor een appel en een ei? Daar gaat het in dit spel om. Met kleine beginnetjes kunnen we heel wat energiebesparing voor elkaar krijgen. Als vereniging kun je in groepjes aan het ruilen slaan. In je wijk, de winkelstraat of binnen je vrienden- en familiekring ga je op zoek naar de energievoordeligste deal. Met wat lef en een hoop creativiteit is jouw groepje misschien wel het groepje dat op 11 december met het beste energiebesparende product komt aanzetten. In dat geval kun je gratis naar Beat the Heat Now in de Utrechtse jaarbeurs op 12 december mag en kun je andere leuke prijzen winnen.

Hoe?
Iedereen kent het wel van studentenintroducties of vrijgezellenfeestjes: het ruilspel. Je begint met een waardeloos object en probeert, door steeds met andere mensen voor een steeds beter object te ruilen, met een zo groot en duur mogelijk object terug te komen. Je ruilt met wie je maar wil: vrienden, familie, buren, toevallige voorbijgangers of winkels. De wedstrijd begint op 6 december, dus het thema is ‘Haal klimaatwinst uit je Sinterklaascadeau’. Geld is niet bij het spel betrokken, je ruilt het ene object voor het volgende. Bij elk ruilmoment denk je na over hoe het object wat je kan krijgen energiebesparend kan zijn, wees creatief. Kan je niks bedenken? Helaas, dan gaat de ruil niet door, dus doe je best en laat je hersens kraken.

Voor wie en door wie?
Het spel wordt georganiseerd door de Jongeren Kopenhagen Coalitie: een groep jongeren die zich inzetten voor bewustwording in Nederland over klimaatverandering en de klimmaattop in Kopenhagen in december 2009. Bovendien zal deze groep jongeren zelf aanwezig zijn op de klimaattop om uiting te geven aan de gevoelens van de jongere generatie over onze toekomst. Het energiebesparend ruilspel is een van de manieren die ingezet wordt om op een leuke manier aandacht te vragen voor deze kwesties. Als vereniging kun je dus heel makkelijk een bijdrage leveren aan bekendheid van het klimaatprobleem door in de week van 6 t/m 11 december een lokale versie van dit spel te spelen. Alle deelnemers doen mee in de nationale competitie, maar natuurlijk kun je als vereniging een eigen winnaar uitroepen en een hele leuke dag beleven.

Meedoen?
Heb je interesse om je eigen ruilspeldag te organiseren, neem dan contact op met ruilspelkopenhagen@gmail.com. Wij kunnen je helpen met promotiemateriaal en andere praktische zaken. Wil je alleen of als groepje (max. 5 personen) meedoen, meld je dan aan op hetzelfde e-mailadres. Iedereen krijgt dan vanzelf het informatiepakket toegestuurd.

Back To Top