skip to Main Content

Join Magazine – Jordanië special

Het land van nomaden, hoofddoekjes en de autoritaire koning Abdullah – maar ook van sexy lingerie, homos en breakdancers.

Het december nummer van Join is geschreven door studenten van InHolland Select Studies. Met het Beyond (y)our World programma reisden zij twee weken naar Jordanië: het land van nomaden, hoofddoekjes en de autoritaire koning Abdullah – maar ook van sexy lingerie, homo’s en breakdancers. En van mislukte voetballers, falende terroristen en erg geslaagde liefdes. En de rest van de wereld: pistolen, rum en drugsbazen in Colombia, interview met het jongste Tweede Kamer-lid ooit, de allermooiste plek op aarde volgens Jelle Brandt Corstius, straatarme Congolezen in hun Armani-outfit en een interview met minister Koenders.

In dit magazine lees je o.a.:

Wat zit er onder die sluier?
Leren lingerie, kanten lingerie, doorschijnende lingerie: Jordaanse vrouwen kleden zich een stuk exotischer dan de Nederlandse. ‘En dat zijn juist de zwaargesluierde vrouwen.’

Jordanië: Het rapport
Het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië in cijfers. Tijd om de balans op te maken: hoe is het Jordaanse eten, kun je een beetje feesten in dit moslimland en hoe dictatoriaal is koning Abdoellah II eigenlijk?

‘Hij wilde van de klap genieten’
Hij ging nooit naar de moskee, vastte nooit tijdens Ramadan, maar wilde volgens de FBI een wolkenkrabber in Dallas opblazen. Hoe werd een slechte moslim opeens moslimterrorist?

Wie mooi wil zijn moet honger lijden
Ze hebben geen geld voor eten, maar lopen wel rond in kleding van Dior, Gucci of Dolce&Gabbana. ‘Kleding is onze eerste prioriteit.’

Het nieuwe nummer van Join (Jordanië special) is vanaf begin december te vinden op hogescholen en universiteiten. Achtergrondinformatie en blogs van de studenten vind je op www.lokaalmondiaal.net.

Back To Top