skip to Main Content

Groen geleerd is duurzaam gedaan III

Bureau-artikelen deel 3: Accessoires

Je hebt je bureau al bij de kringloopwinkel uitgezocht, radiatorfolie achter je verwarming geplakt en je studieboeken bij Marktplaats gevonden. Maar hoe maak je je studeerplek duurzaam tot in de details? Duurzamestudent.nl zocht het voor je uit. In een driedelige reeks artikelen laten we je zien hoe je  helemaal duurzaam én hip aan de studie. Van netbook tot nietje. Deze week: accessoires. 

“Naakt binden” van je (studie)papieren doe je duurzaam met de “Naked Binder” mappen van 100% gerecycled materiaal. Deze kartonnen mappen zijn bovendien sterk en waterproof: ze doorstaan volgens de fabrikant een wilde vaatwasserbeurt. Ook hebben ze speciale “naakte” hoesjes om je CD’s in mappen te ordeneren. Daarnaast is er een mogelijkheid om “aangeklede” binders met een iets smoothere binnenkant te kopen; het zijn tenslotte wel Amerikanen.

Eco-speakerset

Je CD’s kun je niet alleen netjes ordenen, je kunt ze ook duurzaam luisteren. Voor een motiverend muziekje tijdens het blokken sluit je deze eco-coole speakertjes van Eco-nation aan op je geluidsbron. Staat ook nog eens leuk op je bureau, want met de bijgeleverde kleurpotloden kun je ze zo hip maken als je zelf wilt. Je hebt ze echter ook voorbedrukt. eColor your music!

Liever de radio aan? Tune dan in op een podcast van Eco-radio, uit het groene hart van Birmingham. Luister je liever zonder je computer ervoor aan te willen doen (heel goed, je leert het al: dat spaart ook energie) gebruik dan eco-radio “Cheetah” op opwind- en zonne-energie. Met USB-aansluiting voor een extra oplaad mogelijkheid, maar dan ben je wel lui aangezien je met  een paar draaien alweer  voor een uur kunt chillen. 

Ook andere accessoires kun je handig zelf fabriceren van gerecycled materiaal. Geen zin of niet creatief genoeg om een pennenbakje te maken van een leeg blik of glas, check dan deze bijzondere pennenbak van Skoon ecodesign: gemaakt van een oude LP! Meenemen doe je je pennen vervolgens in een originele etui gemaakt van een dubbeldrankverpakking

Afval produceren doe je als duurzame student uiteraard zo min mogelijk. Lukt je het niet om als No Impact Man te leven, zet dan deze mooie Thaise prullenmand van gerecycled plastic onder je bureau (Fairygood). 

Om het helemaal af te maken plant je ten slotte nog deze sinaasappelboom van Nigel in je kamer. Met al dat studeren kun je wel wat duurzame vitamientjes gebruiken…

 

Back To Top