skip to Main Content

Ecosia

Red met elke zoekopdracht 2 m┬▓ regenwoud

Zoekmachines Google en Yahoo krijgen inkomen doordat bij elke klik op een gesponsorde advertentie, een klein bedrag naar de zoekmachines gaat. Advertenties die enkele (dollar)centen opbrengen per klik kunnen zo in een mum van tijd miljoenen aan inkomsten genereren.

Speelt duurzaamheid daarbij een rol? Sommige experts beweren dat een Google zoekactie bijna evenveel CO2 emissie zou generen als een gloeilamp in een uur doet.
Ecosia, een samenwerkingsverband tussen Yahoo, Bing en WWF, doneert de commissies van gesponsorde links aan het WWF ter voorkoming van de vernietiging van kostbare regenwouden en is daarmee een duurzame zoekmachine.

Tropische regenwouden herbergen 40 miljoen soorten flora en fauna en vormen een schatkamer voor medicijnen. In de laatste 15 jaar is bijna de helft van het tropisch regenwoud verdwenen. Bijna 20% van de totale CO2 uitstoot is ontstaan door het vernietigen van tropische regenwouden. Als 1% van de totale internet gebruikers Ecosia gebruikt, kan jaarlijks een oppervlakte ter grootte van Zwitserland aan regenwouden worden bespaard.

Alle surfers van Ecosia draaien op duurzame energie en hebben geen CO2 uitstoot. Daarnaast worden de gegevens over zoekacties gewist binnen 48 uur en niet geanalyseerd, wat bijdraagt aan de privacy van de gebruikers.

Dus stel Ecosia in als startpagina, en onderaan in het scherm zal het aantal m²  verschijnen wat jij hebt bespaard door jouw zoekacties.

Interesse? Check http://ecosia.org

Back To Top