skip to Main Content

Shoppen op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam

De Hubshop en Watt-Nou zijn net geopend, maar er is nog véél meer. De Rotterdamse Nieuwe Binnenweg herbergt een enorme diversiteit aan winkels. Je kunt er alles vinden, van tropische producten tot SM-artikelen. En de laatste tijd ook steeds meer winkels met mooie duurzame producten. De onderstaande route loopt de Nieuwe Binnenweg af en tipt leuke winkels onderweg. Het startpunt Eendrachtsplein is eenvoudig te bereiken met de metro, maar ook prima loopbaar vanaf CS. Als je een snelle start wilt, kun je tram 4 nemen, die rijdt de hele Nieuwe Binnenweg af.

De eerste helft: mode, muziek en meer
Bij Eendrachtsplein is onder toeziend oog van Kabouter Buttplug iedere dinsdag een kleine biologische markt te vinden. Gelijk aan het begin van de Nieuwe Binnenweg vind je aan je rechterhand – naast een hoop leuke cafés – schoenenwinkel The Punch (nr. 3), met o.a. “Vegetarian Shoes” en verder een grote collectie Dr. Martens.

Als je iets verder loopt, kom je een bijzondere mix van muziekwinkels tegen. Plaatboef, op nr. 81a, heeft een lekker brede collectie tweedehands CDs en LPs. Gabber en aanverwant gestamp blijkt ook nog te bestaan bij de buren Midtown Megastore (die muziekstroming blijkt dus ook ‘duurzamer’ dan verwacht). Om het compleet te maken: meer platen vind je bij Demonfuzz Records (nr. 86) en bij Vinylspot (in een zijstraat, Van Spykstraat 145b). Bij die laatste hebben ze ook wat oude boeken, jaren 80 pornoblaadjes en mooie meubels.

Je bent inmiddels al beland bij het stuk Binnenweg met vintage-kledingwinkels. Op nr. 89b Sister Moon en hier tegenover op nr 88a Knetter. Meer kleding: een stuk verder zit nog de geheel ecologische, maar stuk minder hippe Jas Organic Clothing op nr. 133c. Als je echt op zoek bent naar tweedehands-kleding, is het ook nog de moeite waard om naar Episode te gaan, een stuk terug op Oude Binnenweg 144a.

Vlakbij Sister Moon kun je jezelf trakteren op koffie en meer bij Koekela (nr. 97a), fameus voor hun taarten en muffins. Hier schenken ze goede (Santas) koffie, en kun je ook mooie blikken koffiebonen kopen. Heb je meer behoefte aan een maaltijd? Op nr. 160a kan je ma. t/m vr. eten halen bij Geestige Willem, een vegetarische cateraar. Onderweg kom je trouwens ook wel de nodige shoarma’s en Surinaamse eethuizen tegen.

De tweede helft: nieuw, bijzonder en leuk
Voorbij de stoplichten (het kruispunt met de ’s Gravendijkwal) hebben zich het afgelopen jaar diverse bijzondere winkels gevestigd. Eén van die nieuwe aanwinsten is The Hub Shop, op nr. 195b. Hier kom je om bijvoorbeeld een Fair-Trade voetbal, bijzondere sieraden of wijn van het merk ‘No House Wine’ te kopen. Het concept is even slim als simpel: duurzame ondernemers huren een box in de winkel en hebben zo een laagdrempelige manier om het shoppende publiek te bereiken.

Nog een stukje verder zit de winkel van Seventiesdesign.com met meubels en accessoires die zo mooi zijn dat ze niet per se een tweedehands prijsje hebben. Daar tegenover, op nummer 206a, vind je alle mogelijke producten voor energiebesparing in de Watt Nou. Handige dingen, zoals lampen en isolatiemateriaal, en leuke cadeautjes, zoals een doucheklok in de vorm van een eend of een speelgoedhelikopter op zonne-energie.

Op nummer 302, net naast de Albert Heijn, kun je erg lekker eten halen bij Chez-moi. Deze traiteur verkoopt ook brood van het Vlaamsch Broodhuys en is vooral geschikt als je niet al te krap bij kas zit. Ben je echter (bijna) blut, dan is de rommelmarkt op het Heemraadsplein misschien wat voor je. Op deze grote, maandelijkse(?) rommelmarkt vind je op zaterdag en zondag echt goedkope huisraad, kleding en andere praktische zaken.

Inmiddels ben je al redelijk aan het einde van de Binnenweg. Niet hier ver van hier zit nog meer leuks (zoals SCRAP, Van de Boer, BlaBla en Worm) maar dat is voer voor een later artikel. Als je nog andere tips hebt: laat ze hieronder achter als reactie.

Voor nog meer Rotterdamse shoppingtips kijk je bijvoorbeeld op shoppingrotterdam.nl en NLstreets.

Back To Top