skip to Main Content

Pax-it

Rebel with a Cause

Pax-it is het brutale broertje van vredesorganisatie IKV Pax Christi. Pax-it is eigenzinnig, ondernemend en bevlogen. Volgens Pax-it is een betere wereld vooral ook een veilige wereld. Oorlog en geweld ontwrichten de mogelijkheden van mensen in conflictgebieden. Daarom zet Pax-it zich in voor duurzame politieke oplossingen voor crisis- en oorlogssituaties, onder het motto Rebel with a cause.

Soorten projecten
Via Pax-it krijg jij de mogelijkheid om op een persoonlijke en innovatieve manier uiting te geven aan je betrokkenheid met de wereld. Pax-it doet dat onder andere door een bundeling van training, verdieping en actie op een jaarlijks wisselend thema.

Afgelopen jaar heeft Pax-it voor studenten en pasafgestudeerden een collegetour en een politiek laboratorium ontwikkeld met het thema ‘Toekomst van de Nederlandse krijgsmacht’. In dit ‘Pax-it Lab’ vormde een groep ambitieuze studenten hun eigen visie op de toekomstige inzet van onze militairen met behulp van verschillende experts en fieldtrips. Op het grootste Pax-it evenement van het jaar, de ‘Nacht van de Vrede’ presenteerde zij hun visie aan het publiek.

Maar dat is niet alles! Naast het Pax-it Lab en de ‘Nacht van de Vrede’ organiseren en faciliteren we nog verschillende andere evenementen. Ben jij bijvoorbeeld geïnteresseerd in de Balkan, Kaukasus of het Midden-Oosten? Kom dan naar een van onze Pax-it Kafés om te horen hoe het leven en werk er in deze regio’s aan toe gaat- een perfecte kans om te netwerken! Gaat jouw scriptie over vrede en veiligheid? Ook dan ben je bij Pax-it aan het goede adres. Stuur je scriptie in en maak kans op 1500 euro en publicatie van je scriptie in een relevant blad op het gebied van vrede en veiligheid. Of misschien heb je al een idee voor een geweldig project, maar weet je het nog niet helemaal op poten te krijgen. Pax-it kan dan helpen met het realiseren van jouw eigen actie of evenement voor mensen in oorlogsgebieden.

Kortom, sluit je aan en maak een verschil!

Doelgroep
Studenten en pasafgestudeerden (HBO/WO) tussen de 18-30 jaar.

Openstaande vacatures
Kijk voor een actueel overzicht op onze website, of stuur je open sollicitatie in.

Contactgegevens
Pax – it
Postbus 19318
3501 DH Utrecht
T: 030-2333346
E: jongeren@ikvpaxchristi.nl
W: www.pax-it.nl, pax-it.ning.com en www.nachtvandevrede.nl

 

Back To Top