skip to Main Content

Bio BTW-vrij

Belastingvrij genieten van biologisch lekkers?

Waarom kiezen zelfs milieubewuste studenten niet altijd voor de biologische spaghetti, jam of andere voedingsmiddelen die wel volop in bio-vorm verkrijgbaar zijn? Heel simpel: biologisch is nu eenmaal vaak een tikkie duurder.

Initiatief
Hier kan verandering in komen en wel door de petitie op www.geenbtwopbio.nl te ondertekenen. De prijs van alle producten in de supermarkt bestaat voor 19% uit BTW. De initiatiefnemers van deze petitie willen voor een periode van twee jaar deze 19% zien verdwijnen bij biologische producten om dit zo te stimuleren. Een beetje in de geest van milieuvriendelijk autorijden bevorderen door een gunstige bijtelling bij zuinigere auto┬┤s.

Politiek
Zodra er 40.000 handtekeningen binnen zijn, is de Tweede Kamer verplicht het voorstel in behandeling te nemen. Neem dus even de kleine moeite naar de website te gaan. De teller staat overigens al op ruim 150.000, dus de urgentie wordt alleen maar groter om er iets mee te doen!

www.geenbtwopbio.nl

Back To Top