skip to Main Content

Duurzame fietsen in studentensteden

Stichting Stuur recycled fietsen: win er zelf ook een!

Je hebt ze misschien al gespot: inmiddels rijden er in verschillende studentensteden enkele opvallende, groene fietsen rond. Ze zijn uitgereikt door Duurzamestudent.nl aan studenten die tijdens de introductie afgelopen zomer hun ecologische voetafdruk berekenden.
 
De fietsen zijn gemaakt door Eindhovense jongeren die voortijdig van school zijn gegaan. Twee studenten van de Fontys Hogeschool in Eindhoven startten dit reïntegratieproject – onder de naam Stichting Stuur – op in 2008. Van oude fietsen en losse onderdelen worden in de werkplaats stevige en opvallende rijwielen gemaakt, waardoor ook nog eens op een vernieuwende vorm aan recycling wordt gedaan.
De fietsen, vaak achtergelaten op bijvoorbeeld stations, krijgen zo een nieuw tweede leven.

Bedrijven kunnen betalen om op deze fietsen te adverteren. Hierdoor kan de prijs laag blijven. Zo zijn er al fietsen voor 25 euro speciaal voor studenten, ‘Stufies’ genaamd: Stichting Stuur Fietsen.

Win zelf zo’n fiets!
Er is overigens nu ook een kans zelf zo’n mooie, groene fiets te winnen. De makers van duurzamestudent.nl zijn benieuwd naar jouw mening over en ervaringen met duurzamestudent.nl. Daarom verloten we een heuse DS.nl-fiets onder mensen die hun mening geven in een enquête van 5 minuten.

Stichting Stuur

Beeld: Morgen en Stichting Stuur.

Back To Top