skip to Main Content

Mensenrechten in beeld

‘Film opent ogen’ op Movies that Matter festival

Kijk je graag een goede film? En ben je geïnteresseerd in mensenrechten? Dan is het Movies that Matter festival zeker iets om je agenda te zetten. Van 25 tot 31 maart worden in Den Haag – dé stad van het internationale recht – ruim 70 speelfilms en documentaires afgedraaid over ‘human rights’.

Naast het turen naar het bioscoopscherm kun je ook debatten, talkshows en workshops volgen. Het verdiepingsprogramma biedt gelegenheid te luisteren naar en in gesprek te gaan met bekende politici, journalisten en mensenrechtenactivisten.

Het voormalige Amnesty International Filmfestival heeft dit jaar een speciaal competitieprogramma voor studenten, Student’s Choice, opgezet. Studenten van de Haagse Hogeschool hebben een voorselectie gemaakt van drie films, waaruit een studentenjury een winnaar kiest, die een bedrag van 1000 euro wint. Interessant is dat iedere student één van de voorgeselecteerde films gratis mag bekijken.

Daarnaast kun je vrijkaarten winnen met het schrijven van een van een verhaal rond het thema mensenrechten. Kijk hiervoor op de website van ‘Voor de wereld van Morgen’ van de ASN Bank.

Kaarten kosten 7,50 euro, met je OV-kaart of CJP-pas betaal je 6,00 euro per film.
Overigens vertoont Movies that Matter het hele jaar door verschillende human-rights films door het hele land. Kijk op de site voor de agenda.

Beeld: Film Burma VJ en Movies that Matter.

Back To Top