skip to Main Content

1% Club

1%van je tijd, kennis of geld maakt weldegelijk verschil

Wat is de 1%CLUB?
“Als iedereen 1% van zijn of haar tijd, kennis en inkomen inzet, kunnen we armoede structureel oplossen”. Met deze gedachte is de 1%CLUB in 2008 opgericht. De 1%CLUB  is een online marktplaats voor ontwikkelingsprojecten en lokale entrepreneurs, waar particulieren, scholen, studenten, verenigingen en bedrijven 1% van hun inkomen, tijd en kennis direct kunnen inzetten aan een project naar keuze. 

Hoe werkt de 1%CLUB?
De 1%CLUB biedt aan het groeiend aantal ondernemende mensen dat een project opzet in een ontwikkelingsland een platform om hun projectvoorstel of businessplan online te presenteren. De projecten dienen kleinschalig te zijn en een duurzame bijdrage te leveren aan armoedebestrijding. Alle projecten zijn direct gekoppeld aan één of meer millenniumdoelen. De 1%LEDEN beslissen vervolgens aan de hand van de online projectvoorstellen aan welke projecten ze hun 1% inkomen, tijd, kennis of vaardigheden willen inzetten. Door middel van blogs, foto’s, filmpjes en Google maps kunnen ze online de voortgang van “hun” project volgen.

Hoe kan je als student 1% van je tijd of geld inzetten?
De meeste studenten beschikken niet over een ruim budget bestemd voor goede doelen. Bij de 1%CLUB is dit ook niet nodig als je toch wilt bijdragen aan een betere wereld, het is namelijk ook mogelijk om je expertise in te zetten voor onze projecten. Onder 1%DOEN staan zeer gevarieerde taken.  Zo zijn er projecten die behoefte hebben aan een nieuw design voor de website, een marketing plan, een cool filmpje of bijvoorbeeld een vertaling van teksten. Bijna alles is mogelijk. Juist studenten hebben vaak tijd en expertise om deze taken uit te voeren. Ook is het mogelijk om via de 1%CLUB een stage of vrijwilligerswerk in een ontwikkelingsland te vinden. Je kan namelijk direct contact op nemen met een projecteigenaar, dus als je een mooi project vindt wat geen taak uit heeft staan dan kan je altijd de projecteigenaar mailen en je expertise aanbieden.

Veel jaarclubs en disputen willen graag doneren aan een goed doel, maar doen dit niet omdat ze het vervelend vinden dat ze zelden zien wat er met hun donatie gebeurt. Ook voor deze groep biedt de 1%CLUB een oplossing; het is namelijk ook mogelijk om als jaarclub of dispuut lid te worden van de 1%CLUB. Op deze manier kan geld worden gedoneerd aan een project waar alle leden achter staan en heeft iedereen de mogelijkheid om te zien wat er precies met het gedoneerde bedrag gebeurt.

Back To Top