skip to Main Content

Biologische bel zoekt webshop

Wat is het internet toch verleidelijk. Zo kan je van een simpele zoektocht naar een fietsonderdeel afglijden naar een complete middag surfen op sites vol met uiterlijke accesoires (oorbellen en kettingen in de volksmond) en andere leuke hebbedingen. Wel leuk: het groene aanbod in deze webshops groeit met de dag!

Mijn bijbaantje bevindt zich in hartje Utrecht. Hoewel ik er zelf niet al te ver vandaan woon, moet ik op een of andere manier altijd haasten om op tijd te komen. Wat nog moeilijk kan zijn op bijvoorbeeld een zaterdag. Heel Utrecht lijkt zich dan op straat te bevinden, zich niet beperkend tot de voetpaden. Gevolg is dat ik elke zaterdag in mezelf vloekend de oude gracht af race, die steevast is veranderd in een hindernisbaan voor gevorderden. Als reeds ervaren slalommer is het me tot nu toe gelukt alle plots uitwijkende studenten en onstabiele omaatjes te ontwijken, maar na mijn laatste duif-incident ben ik vastbesloten: ik heb een bel nodig. Een.Hele.Grote.Bel.

Aangezien mijn voornemen is om vanaf nu bij elke aankoop na te denken of het niet wat groener kan, begon ik ook voor deze aankoop mijn speurtocht op het internet. Na elke mogelijk zoekoptie ingevoerd te hebben moest ik tot de conclusie komen dat de groene bel helaas nog een toekomstwens is (voor de biologisch afbreekbare bidon, klik hier en een biologische zadelhoes is hier te vinden). Om mijn bel-idee niet helemaal af te vallen heb ik nu overigens een hilarische koeienbel aan mijn stuur hangen, best een goeie tweede keus als je het mij vraagt.

Waar ik tijdens mijn speurtocht over het net wel tegenaan stuitte waren de vele webshops voor groene producten. Duurzame relatiegeschenken, bureau accessoires, groene cadeaus, gadgets en ga zo maar door. Er is een wereld van nieuwe hebbedingetjes voor me opengegaan en nog een verantwoorde ook! Hoewel sommige wel erg duur uitvallen, zijn veel van de leuke gadgets best betaalbaar.

Mijn persoonlijke favoriet is Recycledesign. Helaas valt deze site wel onder de eerdergenoemde categorie ‘enigszins prijzig’ (hoe komt het toch dat ik altijd bij deze categorie eindig??). Hoewel mijn budget op dit moment nog meer bezuinigingen moet ondergaan dan Nederland onder de VVD, kan ik het toch niet laten de site af en toe te bezoeken. Ik doe er ook ideeën op. Mijn huisbaas zal het niet waarderen als de radiator eraf schroef als nieuwe zijtafel, maar het sleuteltafeltje gemaakt van een oude stoel en mand moet toch te doen zijn? Vanaf nu hou ik mijn ogen open op straat en wie weet heeft mijn kamer er binnenkort een leuk origineel kastje of tafeltje bij!

Op Ecogoodies.nl kan je doelgericht zoeken naar groene webshops

Back To Top