skip to Main Content

Student maakt 656 mensen enthousiast voor klimaatstraatfeest

“Indirect heb ik vast nog meer mensen aan het denken gezet over hun energieverbruik”

 

De Rotterdamse student Laurens den Boer heeft 656  deelnemers geworven om mee te doen aan het klimaatstraatfeest en maakte daarmee de meeste mensen enthousiast.
‘Ik heb veel uren gestoken in het werven van mensen en dat ik nu uiteindelijk de winnaar ben is natuurlijk fantastisch!’

Het Klimaatstraatfeest is een landelijke campagne om straatbewoners na te laten denken en te werken aan een lager energieverbruik. 500 straten in Nederland kregen op 29 mei een straatfeest cadeau om hun inspanningen te belonen.

Via internet kreeg Laurens 656 mensen enthousiast om mee te doen aan de campagne.
De student Informatica en Economie aan de Erasmus Universiteit had een oproep daarvoor in de nieuwsbrief van zijn website gezet.
Laurens heeft drie dagen e-mails door moeten sturen, want mensen die op zijn oproep reageerden konden zich alleen aanmelden als deelnemer van het klimaatstraatfeest na een persoonlijke mail van hem.
Omdat hij de beste werver was, won de Rotterdamse student een energiezuinige LED-televisie. “Dat kwam goed uit, want mijn oude televisie was net kapot gegaan.”

Wanneer je geïnspireerd bent door het succes van Laurens en ook wel in bent voor een straatfeest zul je helaas nog even moeten wachten tot de volgende editie.

Bron: Hier.nu en Gemeente Rotterdam, foto:Flickr/Evert Kuiken

Back To Top