skip to Main Content

Don’t worry – make money!

Wakker Dier toont de meest smakeloze bio-industriereclames van het afgelopen jaar. Verkozen tot nummer 1: de reclame voor legbatterijkooien onder het motto “Don’t worry. Make money”.

Wakker Dier is weer in het nieuws met een actie waar je inderdaad wakker van wordt. Door de meest smakeloze bio-industriereclames op een rijtje te zetten krijg je een goed beeld waar het om gaat bij de productie van vlees: alles zo efficiënt mogelijk.

Nummer één is de reclame voor legbatterijkooien met de slogan “Don’t worry. Make money”. Ik begin me juist dan zorgen te maken: legbatterijen – dat kan toch niet meer?

Op de tweede plek is de reclame geëindigd voor een verwerkingsmachine van kuikenslachtafval. De advertentie toont twee kuikentjes naast grote machines die vermalen dierenresten uitspuiten. Let vooral op het bijschrift “From nature…to nature.”

De derde plek is voor de reclame voor stierensperma: bij aankoop van 10 spermarietjes van de stieren “Hole-in-One” en “Aalhorst Pleasure” krijgt de koper er 2 spermarietjes gratis bij. Ik zeg doen!

Bekijk de reclames door op de afbeeldingen hieronder te klikken. Nog meer reclames vind je op de site van Wakker Dier.

Back To Top