skip to Main Content

Duurzaam consumeren? Leen je spullen (uit)!

Ook een heleboel overbodige, amper gebruikte spullen in je kast liggen, die je niet helemaal kwijt wilt, maar ook niet altijd nodig hebt? Leen ze uit!

Als student, in je net geschilderde kamer met bij elkaar gesprokkelde meubels, heb je niet veel ruimte en budget om al die handige spullen te kopen die je zou willen hebben. Bovendien zou je die handige keukenmachine waarschijnlijk toch maar 1 keer gebruiken en hoef je misschien ook maar 2 gaten met die boormachine te boren, zonde dus om allemaal zelf te kopen en behoorlijk milieubelastend. Maar… In plaats van een speurtocht naar de juiste apparatuur bij familie en vrienden kun je nu ook simpel spullen lenen op het internet!

Een paar maanden terug is de website spullendelen.nl opgericht, hij is er dan wel niet speciaal voor studenten, maar blijkt juist voor die doelgroep ideaal. Hoe het werkt? Je zet spullen die je niet vaak gebruikt en best uit zou willen lenen op de website. Vervolgens kan je op de website ook kijken naar wat andere mensen te leen hebben. Zo kom je er misschien achter dat het studentenhuis drie huizen verderop wel een super handige boormachine heeft!

Op de website wordt van alles aangeboden, of alles nou even praktisch is om te lenen of uit te lenen is de vraag en of het waard is om voor dat ene spelletje dat je 1 avond wilt spelen door heel Nederland te reizen ook. Maar als deze website wat groter wordt en vooral als studentenhuizen massaal mee doen, kun je in jouw studentenstad waarschijnlijk heel wat duurzamer en goedkoper leven!

Het milieu pikt meteen een graantje mee, want alles wat uitgeleend wordt, hoeft niet opnieuw geproduceerd te worden en zijn dus geen grondstoffen en energie voor nodig.

Een site om in de gaten te houden dus! Mocht je al positieve dan wel negatieve ervaringen hebben met de site, laat dat dan weten en reageer op dit artikel!

Back To Top