skip to Main Content

Door de redactie getest: mueslirepen

Onmisbaar in je tas op een lange collegedag: een lekkere mueslireep. Een gezond tussendoortje voor wat extra koolhydratenHelemáál als je dan ook nog eens een biologische hebt. Maar zijn die duurzame reepjes wel net zo smakelijk? 

 

Bij het zoeken naar lekkere museslirepen viel ons op dat er hiervan maar weinig in biowinkels te vinden waren. Sterker nog, de meeste verantwoorde reepjes vonden we gewoon in de supermarkt!

Testers
Norna, Tjerk en Silvia.

Testrepen
We hebben 3 biologische / natuurlijke mueslirepen getest:

 • AH puur&eerlijk – biologische noten en zadenreep naturel. Te koop bij AH voor 2,39 voor een doosje van 4 stuks van 30 gram per stuk. Keurmerken: 
 • Eat Natural – Fruit-en-noot reep met amandelen, abrikozen en een yoghurtlaagje. Te koop bij o.a. AH voor 2,99 per doosje van 3 stuks van 50 gram per stuk. Geen keurmerk, wel 100% natuurlijke ingredienten en glutenvrij.
 • Sesamstrasse  Ernie&Bert Müsli-Riegel. Te koop bij de biowinkel voor 0,95 per reep van 25g. Keurmerken:

 • Daarnaast hebben we ter vergelijking een gewone, goedkope niet-biologische reep getest:

 • Kruidvat – Muesli Reep. Te koop bij de Kruidvat voor 0,99 per doosje van 6 stuks. Geen keurmerk, wel niet-natuurlijke ingredienten en gluten.
 • Testcriteria
  De mueslirepen zijn beoordeeld op hun uiterlijk (aantrekkelijkheid), geur, smaak en mate van kleverigheid en kruimeligheid. Alle repen zijn blind getest, de verpakking werd na afloop van de test beoordeeld.

  Uitslag
  Al bij de eerste aanblik sprong de reep van Eat Natural eruit: „it looks damn tasty“ en zo smaakte ie ook. De goedkope kruidvat-reep bleek een goede vergelijker. De echte biorepen smaakten beter dan ze eruit zagen, of juist andersom. Zo werd de eindstand…

  1. Eat Natural (cijfer: 9)
  Unaniem werd deze reep tot winnaar gekozen, de testers likten hun lippen erbij af. Met het yoghurtlaagje dat eruit ziet als (en daardoor een smaaksensatie geeft van) witte chocolade, met grote noten en vruchten erin is deze dikke reep dan ook zeer in het voordeel. De smaak is vol, stevig, goed uitgebalanceerd en de reep ruikt lekker fris. Een stoere, moderne verpakking maakt het helemaal af. Plakt niet, kruimelt een beetje. Helaas is deze goeie reep ook het duurst, al krijg je er wel de meeste grammetjes voor terug. Verwennerij voor de zwaarste dag in de week.

  2. Kruidvat (cijfer.: 8).
  Tot onze verbazing viel deze goedkope controlereep ook in de smaak. De reep ruikt zoekt („naar popcorn“), proeft zoet, is crunchy en heeft een typische mueslismaak. Er zitten verder geen toestanden in als nootjes of rozijnen, al is dat enigzins misleidend door de lekkere hazelnoten die op de saaie, lelijke verpakking staan. Ondanks een vaag „fabrieksgeurtje“ smaakt de reep bijzonder goed voor iets wat zo naturel is. De reep kruimelt ook niet, vermoedelijk omdat ‘ ie wel erg plakt. Ideaal voor wie voor standaard en E-nummers gaat.

  3. AH puur&eerlijk (cijfer: 7).
  Hoewel de mooie, herkenbare en groene verpakking anders doet vermoeden, ziet deze reep er vrij onsmakelijk uit: als „modder“, „vastgekookte brinta“ en „grijsbruine flodder“. Het woord ‘crunchy’ staat ook vast niet in het woordenboek van deze fabrikant, de reep is erg zacht en drassig. De smaak is echter een stuk beter: heel „natuurlijk“ en „gezond“, de bioreep smaakt naar sesamolie, noten, cranberry en donkere granen. Een smeuige hap met een stevige bite, „een soort notenpuree“ dus. Voor de boswandelaar.

  4. Sesamstrasse (cijfer: 6).
  De redactie heeft zich lang afgevraagd wat Bert en Ernie met mueslirepen te maken hebben, en of ze er wat mee te maken zouden móeten hebben. Het duo lijkt er op uit je een reep te willen aansmeren die vooral voor tandplak, plakhandjes en kruimels zorgt. Ook bevat deze zoete, lichte reep geen noten, maar kleine, ondefinieerbare korreltjes en een soort vogelzaad. De smaak is al even zoet, licht en vaag, waardoor kinderen hem zeker moeten lusten.De redactie was echter weinig onder de indruk van deze enige mueslireep in de biowinkel. Zelfs niet van de vrolijke, nostalgishe verpakking en de lichte sesamgeur, waardoor het ons ineens te binnenschoot: Sesam-straat. Voor de oppasstudent die wel een zoethoudertje kan gebruiken.

  Al met al is er dus met biorepen altijd pret, zodat je daarna weer beter oplet! 

  Back To Top