skip to Main Content

Goed eten voor een goed doel

Vanavond geen zin om te koken of een etentje met vrienden? Probeer eens een ‘Happietaria’. Happietaria is een tijdelijk restaurant in verschillende studentensteden waarvan de opbrengst aan een ontwikkelingsproject gedoneerd wordt. Komende maand is er een Happietaria in onder andere Enschede, Nijmegen en Utrecht.

“Doordat we met studenten en vrijwilligers werken en veel producten worden gesponsord zijn we in staat de kosten laag te houden” laat Edward Douma van Happietaria in Nijmegen weten.
Voor een prijs tussen de 15 en 25 euro krijg je een, door een professionele kok samengesteld, 3-gangen menu.

De studenten kiezen een project uit waar de opbrengst naar toe gaat. Deze opbrengst wordt ook nog eens verdubbeld door een ontwikkelingsorganisatie. In Groningen werd op deze manier afgelopen najaar ruim 140.000 euro opgehaald.

Doel
“Het leuke aan Happietaria is dat we binnen een kort tijdsbestek toch zo’n groot bedrag kunnen realiseren voor ontwikkelingsorganisaties ICCO en Tear” vertelt Edward Douma. “We verwachten dit jaar ongeveer 900 mensen.”

Happietaria Nijmegen kookt dit jaar voor een vrouwenproject in Oeganda en een gezondheidsproject in Cambodja. “We willen met dit project ook mensen bewust maken van de situaties daar. Denk hierbij aan verkrachting en mishandeling van vrouwen in Oeganda en de totale armoede en slechte hygiëne in de sloppenwijken van Cambodja.”

De Happietaria-restaurants worden gerund door studenten en vrijwillige koks. Ze worden daar in ondersteund door Stichting Happy Gift. Sinds 1993 hebben op deze manier 18.000 studenten meegeholpen en ruim 100.000 bezoekers ‘meegegeten’ aan 3 miljoen euro voor ontwikkelingsprojecten wereldwijd.

Happietaria is komende maand te vinden in Nijmegen (8 t/m 26 februari), Enschede (11 februari t/m 10 maart) en Utrecht (28 februari t/m 22 maart). Hieronder een reportage over Happietaria Utrecht 2010 van NCRV’s Mambapoint.

Back To Top