Mueslireep uit de oven
Bouw zelf je eigen mueslireep! Kijk hier voor een lekker, suikervrij, stevig recept.
Lekker, die biologische mueslirepen die wij onlangs testten, maar wel prijzig en al die verpakkingkjes zijn natuurlijk nie heel duurzaam. De oplossing: zelf bakken! Kun je ook nog eens je eigen ingredienten bepalen.
Benodigheden (voor 12 repen):
- 115g carobepoeder
- 115g margarine
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 225g havermoutvlokken
- 115g krenten of stukjes gedroogde abrikoos
- 55g geraspte kokos
Biologisch? Gebruik biologische ingredienten (let op het EKO-keurmerk).
Veganistisch? Vervang de margarine door plantaardige margarine.
Smelt de margarine in een grote pan op een laag vuur. Voeg er het carobepoeder en de honing aan toe.
Roer goed totdat je een homogene massa krijgt.
Haal de pan van het vuur en voeg de havermoutvlokken, de krenten en de kokos toe.
Spreid het deeg uit op een bakplaat, maak er een rechthoek van ongeveer 30 bij 20 cm van.
Bak het in een voorverwarmde oven op 180 °C voor 25-30 minuten.
Laat afkoelen, en snij de plak in reepjes.
Als de repen helemaal afgekoeld zijn kun je ze bewaren in een goed afgesloten trommel of bakje. Hierin blijven ze 3 maanden houdbaar. Smullen maar!