skip to Main Content

Behind the Seams: Charlie + Mary

Duurzamestudent.nl onderzoekt welke hippe, duurzame modemerken Nederland rijk is. Voor deel één reizen we af naar Amsterdam naar Charlie + Mary

Duurzamestudent.nl onderzoekt welke hippe, duurzame modemerken Nederland rijk is. Voor deel één reizen we af naar Amsterdam..

Vlak achter de Albert Cuyp markt vindt je Charlie + Mary, oftewel Charlotte en Marieke. Ze hebben elkaar leren kennen in hun (nog niet zo duurzame) studententijd (“afval scheiden natuurlijk wel maar toen wij studeerden was duurzaamheid nog niet zo’n heel bekend begrip”). Door hun studie aan het amfi en ervaring in de kledingindustrie hebben zij genoeg kennis en ervaring opgedaan om uiteindelijk voor henzelf te beginnen: een eigen kledinglabel én -winkel. In de winkel aan de Gerard Doustraat vind je zowel hun eigen label als ook merken als Alchemist, Kiboots, l’Herbe Rouge en Beyond Skin. Er is kleding voor mannen en vrouwen, schoenen, tassen, ondergoed en verzorgingsproducten. Achterin de winkel is er een gezellige koffiehoek. Al het duurzame leesvoer is vertegenwoordigd (denk aan Green2, De Betere Wereld en Genoeg) welke je onder het genot van een ‘eerlijke’ cappuccino met biologische en/of soja melk kunt doornemen. Nog een essay af te schrijven voor de studie? Ook dit is mogelijk. Er is volop wifi aanwezig waarmee je zo aan de slag kan.

 

Waar komt dan de inspiratie vandaan voor al dit leuks? De vriendinnen hebben samen stage gelopen in Sydney waar men al ver vooruit liep op het gebied van trendy duurzame kledingwinkels en cafeetjes, dit zette ze aan het denken. En tijdens verdere reizen deden zij nog veel meer inspiratie op, “Brighton had bijvoorbeeld hele schattige theehuisjes”. Vanuit al deze ervaringen en ideeen besloten zij tegelijkertijd zowel een winkel als een eigen label op te zetten. Ambitieus? Zeker, maar door een eigen label in te brengen konden ze de stijl en prijsklasse van de winkel nog beter zelf bepalen. Het label Charlie + Mary biedt zelf ontworpen, basic shirts met een twist. Deze zijn gemaakt van biologisch katoen en op eerlijke wijze geproduceerd in India. Om te garanderen dat alles echt goed verloopt onderhouden de meiden nauw contact met de lokale producenten en reizen ze zelf af en toe af naar de fabriek.

Charlie + Mary bestaat nog maar 1,5 jaar en nu al hebben zij een goed lopend concept. Maar inmiddels hebben zij ook al ideeën voor de toekomst: Zo zouden ze het label graag uitbreiden met nog meer kledingontwerpen en uiteindelijk misschien nog een nieuwe vestiging openen. Ik kan niet wachten!

Vindt Charlie + Mary bij jou in de buurt
Internet: http://www.charliemary.com
Amsterdam: Gerard Doustraat 84 (eigen winkel)
Rotterdam: Nieuwe Binnenweg 195 B (Hubshop)
Utrecht: Oudegracht 366 (Smile Superstore) en Harde Bollenstraat 8 (Puha)

Back To Top