skip to Main Content

Door de redactie getest: pure chocolade

Tony verleidt mannen en voor vrouwen moet je plat zijn

Welke pure chocolade neem je mee naar een spannende date? En is die eerlijke, biologische chocola wel net zo lekker als gewone? Het testpanel van de redactie van DuurzameStudent (Norna, Tjerk, Francois en Silvia) zocht uit met welke reep je het best in de smaak valt… 

…bij mannen:

1. AH pure chocolade (AH, €0,89 voor 75g), cijfer: 8,1
Wat zijn mannnen toch makkelijk! Ze houden van standaard, en schijnen geen hoge standaarden te hebben (voor eerlijke chocola). De goedkope, standaard AH-reep met “slechts” het UTZ-keurmerk bezit de traditionele, stevige, sobere blokjes met een robuuste cacaogeur. Of gaan mannen dan toch voor inhoud? De smaak is namelijk vol van aroma en nogal vanille-achtig zoet..  ben jij zo’n type vrouw, koop dan dus deze reep voor een man met een lief hartje. Pas wel op dat je hem niet teleursteld als je hiermee niet snel smelt en ook niet blijft plakken aan de vingers. 

2. Tony Chocolonely (diverse winkels, €2,49 voor 200g) cijfer: 7,9
De iets stoerdere, avontuurlijkere man zal echter eerder vallen voor een gewaagd uiterlijk en een stevige bite, zoals de woeste blokjes van een reep Tony hem voorschotelen. De geur is redelijk terughoudend, maar dit type man houdt wel van een uitdaging. Ook de bittere, gladde smaak zal hem niet deren. Na één hap ziet de choc eruit als een berglandschap en de man zal zich voelen alsof hij die beklommen heeft. Nu zal het niet lang meer duren voor hij ook jou beklimt…

…bij vrouwen:

3. Swiss Noir (diverse winkels, €1,09 voor 100g), cijfer: 6,8
Bloemen doen het goed bij vrouwen. Dat is een feit! Met de schattig gebloemde blokjes van het CO2-neutrale Swiss Noir kom je dus al een heel eind. Omdat bij vrouwen het reukorgaan beter ontwikkeld is, heb je met de subtiel pittige cacaogeur een tweede troef in handen. Vrouwen die hiervoor vallen zijn je misschien iets te zacht, maar liggen wel lekker in de mond. De smaak is licht tintelend, je blijft ervan eten. Haar vingers dienen na afloop afgelikt te worden.

4. AH puur&eerlijk biologisch (AH, €1,19 voor 100g), cijfer: 6,5
Je hebt van die vrouwen die verwachten dat je ze als een prinses behandeld, en die niet erg praktisch zijn. De bioreep uit de serie Puur&Eerlijk is hiervoor op maat gemaakt. De stijlvolle, slanke (doch breekbare) reep met koninklijk design en licht verfijnde geur zal hen onmiddelijk op waarde geschat doen voelen. Met de exclusieve, haast gedrogeerde smaak zal je haar tonen dat jij haar ook bijzonder vindt en met haar in hogere sferen wilt geraken. Hierna is zij als chocola in je hand.

 

…bij beiden:

5. Verkade (diverse winkels, €0,99 voor 75g), cijfer: 6,0
Ben je niet geheel overtuigd van de aard van je date, 
noch van hoe die zal bevallen, ga dan voor safe en kies voor de fairtrade reep van Verkade. 
De smaak van deze chocola zit een beetje tussen die van melk en puur in. 

Hij is totaal niet krachtig en zal daarom geen passie opwekken, maar wel zacht aankomen. De klassieke ronde blokjes met weinig geur zullen ook nauwelijks aanstoot geven. De reep heeft een easy bite doch smelt niet zomaar, behalve als je er écht voor gaat en hem in de thee doopt.

Weten wat de lekkerste melkchocolade is, en hoe Tony daarmee bij de vrouwen scoort? Check dan dit testverslag

Back To Top