skip to Main Content

BBQ-en zonder zorgen

Hoe geef je met een schoon geweten toch een dikke chille barbecueparty?

Bij een barbecue denk je al gauw aan lappen vlees verbranden en plastic bordjes uitdelen. Niet echt een duurzame bezigheid. Maar om nu sober op een houtje te gaan bijten terwijl je klimaat-onverschillige buurman nog eens gezellig een paar bieflapjes erop smijt, is ook weer niet nodig. DuurzameStudent geeft je het recept voor een onschuldig, zorgeloos, klimaatvriendelijk barbecuefeestje.

Men neme:
– 1 (geleende) barbecue 
briketten van kokosschaal en eco aanmaakblokjes
– Niet je duurste servies (wel je kleurigste)
– 10 vega hamburgers
– 30 vega gehaktballetjes
– paprika, aubergine, courgette (in dunne langwerpige plakjes)
– pastasalade
– stokbrood en toebehoren
– frisdrank, bijv. biocola van Oggu
– paar kratjes biologisch bier
– pak raketijsjes
– 15 vrienden

Zo doe je het:
Bereid van te voren een lekkere pastasalade en smeer de plakjes aubergine in met olie en italiaanse kruiden. De courgette is lekker met knoflook.

Maak spiesjes van de vegaballetjes en paprikaschijfjes. 

Zet een grote tafel neer waarop je alles klaar legt. Haal goedkope borden en glazen uit de kast.

Trommel je vrienden op en geef ze wat te drinken.

Maak met de kokosbriketten en de aanmaakblokjes de barbecue aan. Check goed de handleiding op de doos, want dat moet op een speciale manier.

Leg als ie heet is de spiesjes en vegahamburgers en de plakjes aubergine en courgette erop. Laat de buren zich nu maar jaloers afvragen wat daar zo lekker ruikt.

Back To Top