skip to Main Content

Online shoppen: cosmetica

Shoppen vanuit je luie stoel: De leukste Nederlandse online winkels voor verzorgingsproducten op een rijtje gezet, inclusief persoonlijke product-tips.
Wat is er fijner dan lekker vanuit je luie stoel winkelen. Geen lange wachtrijen, geen overvolle winkels met bijbehorende irritaties. Nee, gewoon lekker met je kop fair-trade koffie op de bank bestellen. Een overzicht van de leukste online shops, van lipgloss tot scrubcreme, alles is online to vinden:

Be So Pure

http://www.besopure.nl
Be So Pure heeft een breed scala aan producten: voor gezicht, lichaam en haar. Er zijn smeersels, parfums, make-up en meer. En ook als man kun je hier terecht voor leuke spulletjes. Onder de vele merken bevinden zich o.a.: Lavera, Burt’s Bees en Inika.
Persoonlijke favoriet: de zelfbruinende lotion van Lavera. De creme is heerlijk zacht, je krijgt een mooie, subtiele tint en geen gevaar voor oranje strepen of vlekken!

BioCosmetica

http://www.biocosmetica.nl/
Deze website heeft voor zowel man als vrouw producten. Verzorgingsproducten en make-up, ze zijn er in overvloedde. Een greep uit het uitgebreide assortiment: Weleda, Bo Weevil en De Traay. Handig extraatje: op de site kun je meteen doorklikken naar een bepaalde eigenschap, bv alle producten die fair trade of vegan zijn.
Persoonlijke favoriet: de nagellak van Sante. Mooie volle kleuren en vrij uniek, gezien eco-verantwoorde nagellak moeilijk te vinden is!

Lavendura
http://www.lavendula.nl/shop.aspx
Qua uiterlijk en eerste indruk wint deze site het niet. Maar qua inhoud daarentegen weer wel. Er is van alles te vinden op deze website. Bijna alles is voorzien van ofwel het BDIH ofwel het EKO keurmerk. Duurzamer kan dus bijna niet! Bekende merken die hier te vinden zijn: Dr. Hauschka, Earth Line en Lavera.
Persoonlijke favoriet: de volume mascara van Dr.Hauschka. Verspreid goed over de wimpers, mooi effect en gaat maanden mee!

Lievernatuurlijk
http://www.lievernatuurlijk.nl
Voor werkelijk van alles kun je op deze site terecht. Voor verzorgingsproducten en make-up, maar ook voor bijvoorbeeld haarkleuring zit je op deze site goed. Merken die je hier o.a. tegen komt zijn: Sante, de Traay en Rich Hippie.
Persoonlijke favoriet: Weleda’s amandel gezichtscreme. Heerlijk zacht met een subtiele, niet overheersende geur. Doordat er geen chemische stoffen in zitten wordt de huid werkelijk gevoed in plaats van “verslaafd” te raken aan het product (wat vele andere hydraterende cremes nog wel eens doen).

Shizo
http://www.shizo.nl
Prachtige, overzichtelijke site waardoor je meteen zin krijgt om aan het shoppen te slaan! Leuk extraatje: bij de producten wordt naast een beschrijving en ingrediëntenlijst ook al de gebruiksaanwijzing vermeld. Erg handig om van te voren te weten hoe veel (of weinig) tijd je aan een product kwijt bent! O.a. te vinden op deze site: Pai, Honoré des Prés, Uspa.
Persoonlijke favoriet: Oriental Fan lippenbalsem van Organic Island. In verschillende kleuren beschikbaar, allen even mooi en zacht.

Meer weten?
Check de pagina over ‘gif in cosmetica‘ van Greenpeace.
Bekijk de website van proefdiervrij.nl

Back To Top