skip to Main Content

Elke ochtend het laatste duurzame nieuws checken

Casper Wolfert (21) vertelt over zijn zomerstage bij de Clubvan30. Wat is er allemaal zo leuk aan het schrijven voor een nieuwssite over duurzaamheid? 

Naam: Casper Wolfert
Studie: Natuurwetenschap & Innovatiemanagement aan de Universiteit Utrecht.
Stage bij: de Club van 30, van half mei tot eind augustus.
Duurzaamheidsding
: elektrisch rijden

Casper Wolfert (21) vertelt over zijn zomerstage bij de Clubvan30. Wat is er allemaal zo leuk aan het schrijven voor een nieuwssite over duurzaamheid? 

Na het behalen van mijn bachelor zocht ik iets om in de zomer te doen. Journalistiek heb ik altijd interessant gevonden. Zo schreef ik al voor onze universiteitskrant en de website van de LSVb, over onderwerpen als politiek, onderwijs en wetenschap. Journalist zijn vind ik eigenlijk leuker dan als wetenschapper een onderzoeksverslag schrijven. In beide beroepen kun je dingen uitzoeken, je eigen nieuwsgierigheid achterna. De journalistiek is echter veel sneller, directer dan de wetenschap, waarin je oneindig veel bronnen moet zoeken en uitpluizen. Als journalist pleeg je gewoon even een belletje om een vraag beantwoord te krijgen. Het is ook creatiever, je kunt er meer je eigen richting aan geven.

Daarnaast wilde ik meer dingen leren op mijn vakgebied. De Club van 30 schrijft veel over techniek en innovatie, wat mooi aansluit op mijn studie. Zo heb ik mijn scriptie over elektrische auto’s geschreven, dat vond ik erg interessant. Er is momenteel heel veel ontwikkeling en innovatie op dat gebied. De auto is de afgelopen 100 jaar nauwelijks veranderd. Elektrisch rijden is echter een revolutionaire verandering, niet alleen in de autowereld, maar het zal het hele land op z’n kop moeten zetten. Overal oplaadpalen, een nieuwe manier van rijden, een omschakeling in het denken van de maatschappij. Een grote uitdaging, dus het is erg spannend…

Duurzaamheid is één van de onderwerpen die ik erg interessant vind. Nu ik erover schrijf merk ik ook wel dat ik er meer mee bezig ben. Zo zag ik onderweg naar Rome met de bus veel windmolens en dacht ik “hé, wat goed!”. Ik vind het vooral leuk om over dingen te schrijven die zich afspelen in Nederland. Dat haalt het echt dichtbij.

Het mooiste zou zijn als ik een keer kon berichten over een belangrijk besluit in Den Haag, bijvoorbeeld dat ze besloten hebben om meer in te zetten op duurzame energie. Iets waarmee we de klimaatdoelstellingen wél kunnen halen, want dat gaat ons zo niet lukken. Een kop als “Nederland stopt met kernenergie” zou ik ook heel groot brengen.

Stagelopen bij de Club van 30 bevalt me uitstekend! Het is fijn om in een kleinschalige organisatie te werken, een gezellige club heel enthousiaste mensen. Na de zomer ga ik weer verder met m’n studie, ik ga de vervolgmaster doen. En daarna misschien wel de journalistiek in, wie weet.

Studenten die ook zo’n stage zoeken kan ik aanraden om vooral veel initiatief te tonen. Trek de stoute schoenen aan en schrijf de organisatie waar je wilt werken gewoon een mail! Een grote motivatie, enthousiasme en goede ideeën werken vaak heel goed. Ook bij de Club van 30 ben je daarmee welkom. Check bijvoorbeeld onze laatste vacature.”

Back To Top