skip to Main Content

Alle hogescholen en universiteiten fairtrade!

Van 31 oktober t/m 4 november vindt de Fairtrade @ School week plaats. Het doel van deze week is om het aanbod van Fairtrade producten op universiteiten en hogescholen te vergroten.

Meedoen? Hier lees je hoe! 

De vraag naar ‘eerlijke’ en lekkere producten onder studenten groeit. Dat is mooi, want Fairtrade producten zijn niet alleen lekker, maar ook goed voor boeren in ontwikkelingslanden. Daarom start Stichting Max Havelaar, de organisatie achter het gelijknamige keurmerk voor Fairtrade, de Fairtrade@School campagne. Doel van deze campagne is om het aanbod van Fairtrade producten op universiteiten en hogescholen te vergroten. 

Hoe doe je mee? 

Universiteiten en hogescholen worden opgeroepen om tijdens de Fairtrade Week, van 31 okt t/m 4 nov, een Fairtrade activiteit te organiseren. Denk aan een Fairtrade koffiebreak of een lunch, borrel, debat, lezing, filmmiddag of zelfs een feest waarbij Fairtrade producten centraal staan. Be creative! De activiteit kan gepromoot worden via Facebook waar alle aanmeldingen op komen te staan. De universiteit of hogeschool met de leukste (en origineelste) activiteit EN meeste likes op Facebook wint een dag gratis Fairtrade ijs van Ben & Jerry’s! Meld de Fairtrade activiteit voor 15 oktober aan via: fairtradeatschool.nl 

Back To Top