skip to Main Content

‘Diner in het donker’ op 10:10 bij de NJR

Tijdens 10:10 organiseerde de NJR een Diner in the Dark. Het werd een geslaagde avond. 

#Watdoejijuit?

Afgelopen maandag was het 10 oktober, misschien klinkt dat niet heel bijzonder maar dat was het wel! Op deze dag werden we massaal opgeroepen door 10:10 om na te denken over ons energieverbruik door de slogan #Watdoejijuit? Door het hele land werden acties georganiseerd, van radio 2 DJ Sander de Heer tot aan gemeentes en de politiek werd er aandacht aan de actie om gezamenlijk ons energieverbruik te verlagen besteed . 

Een van mijn eerste associaties met de slogan #Watdoejijuit? was om eerlijk te zijn toch het uittrekken van kleding, zeker ook na het striptease idee in het promotiefilmpje van 10:10 gezien te hebben. Nu leek mij dat zelf toch wel bijzonder koud op deze herfstachtige maandag maar het idee dat duurzaamheid in het kader van #Watdoejijuit? best spannend mag zijn resulteerde in ‘Diner in the Dark’ op de zolder van NJR. 

Georganiseerd voor medewerkers van NJR, geïnteresseerden en de NJR werkgroep Jong en Duurzaam hebben wij afgelopen maandag een culinair drie-gangen diner gehad in het stikdonker. Geen idee wie je buren zijn, niet kunnen zien wat je eet, of waar je je precies bevind in de ruimte. Een diner experience zonder gebruik van elektriciteit met plantaardig voedsel (veganistisch) voor het optimale  #Watdoejijuit? resultaat.

Viva las vegas verzorgde de catering voor het 10:10 diner door veganistisch te koken met zo min mogelijk stroomverbruik. Met Japanse sushi, veel seizoengroenten en 80% van het eten biologisch hebben zij voor een ware culinaire verassing gezorgd. Na de uitdaging in het donker met de wasabi (te veel is echt niet aan te raden) en het inschenken van wijn te hebben overleefd resulteerde dit alles in een zeer gezellige avond (mede dankzij die goedgevulde glazen), die werd besloten met het uitzenden van de intrigerende documentaire Home

Back To Top