skip to Main Content

Duurzame hotspots vind je met de Good & Green Guide

Regen vergezelt mij naar de Overtoom in Amsterdam, naar het Consious Hotel om precies te zijn. Ik ben uitgenodigd voor de presentatie van de Good & Green Guide. Dit belooft dé gids te zijn als je duurzaam wil doen in heel Nederland.

Bij aankomst liggen de versgeperste Good & Green Guides te pronken bij de stand. De achtergrond is een letterlijk groene wand. Man van de middag is Harold Verhagen, dé man achter de duurzame gidsen. Later vertelt hij dat de gidsen ontstaan zijn tijdens familietripjes naar Londen en Parijs, waar hij adressenboekjes met duurzame hotspots miste.

Nood breekt wet

De lancering wordt ingeleid door Marco Lemmers van het Consious Hotel en Mette te Velde van Strawberry Earth. En dan is de man van de avond aan de beurt. Harold Verhagen overhandigt het eerste exemplaar aan wethouder Maarten van Poelgeest en vertelt trots hoe de eerste Good & Green Guide, Amsterdam, ontstaan is. Wanneer hij samen met zijn vrouw in Londen is, is hij verbaasd door het aanbod van biologisch en fairtrade producten. Nog verbaasder is hij wanneer hij er achter komt dat er geen duurzame gids van Londen is. In Parijs heeft hij dezelfde ervaring. Ter plekke brainstormen Harold en zijn vrouw over hoe zij zo’n gids voor zich zien. Een paar gesprekken later is de Amsterdam-gids een feit. Rivaal Rotterdam kan niet achterblijven en ook Den Haag volgt.


Over de Holland-gids

De Hollandgids bevat 19 steden en 23 categorieën variërend van eten en drinken tot winkelen en slapen. Opgeteld zijn dit ruim 2.500 duurzame locaties. Naast adressen bevat de gids ook kaarten met routes die je kunt volgen en korte interviewtjes met prominenten in de duurzame sector. Erg handig voor toeristen, maar ook wanneer je zelf eens een andere stad aandoet. Ook al ben je niet bekend, toch weet je waar je heen moet. Tips van locals en deskundigen maken dat je geen adresje kan missen!

 

Good & green app

Ten slotte vertelt Verhagen trotst dat er een iPhone app in de maak is. Volgende maand zal deze klaar zijn. Daarna volgen de apps voor andere platformen. De Good & Green Guide Holland is, net als de stedengidsen, te koop bij diverse VVV’s, boekhandels en “groene” winkels en is ook te bestellen via de website. In beide gevallen kost hij € 19,90. Niet heel goedkoop, maar voor mij wel iets om aan Sinterklaas te vragen.

En voor Sinterklaas zal hij ook zeker op mijn lijstje staan. De gids is lekker dik, wat hem wel iets minder makkelijk meeneembaar maakt, maar wel heerlijk om door te bladeren bij het plannen van een mini-stedentripje. Het boek heeft handige kaartjes waardoor je in één oogopslag weet waar je moet zijn. Een aanrader dus!

Bron foto’s: Good & Green Guide

Back To Top