skip to Main Content

Geef gastlessen met het Klimaatdieet!

We lijden aan ernstig overgewicht als het gaat om ons energiegebruik en uitstoot van broeikasgassen in Nederland. Het wordt tijd dat we op dieet gaan!

 

Klimaatdieet’ van de werkgroep Jong en Duurzaam van NJR is in samenwerking met Hivos in een nieuw jasje gestoken en is klaar voor haar tweede tour langs middelbare scholen. De gratis workshop is een interactief lesprogramma over klimaatverandering en duurzame energie en spoort leerlingen aan zelf energiebesparende tips te bedenken. 

Het Klimaatdieet

De gastles begint met een informatief deel, waarin leerlingen interactief leren over klimaatverandering en duurzame energie. Vervolgens wordt de leerlingen gevraagd om met deze kennis tips samen te stellen om hun invloed op het klimaat of het grondstoffengebruik te verminderen. De leukste tips worden op de digitale klimaatkalender geplaatst. Elke dag van de maand krijgt één tip die op een creatieve manier vorm moet worden gegeven. Dit kan in rijm, of in slogan-vorm. Voorbeelden zijn: ‘Gebruik voor het gemak je eigen plastic zak’ of ‘Doe de afwas met de hand en zet de vaatwasser aan de kant’. Tot slot krijgen de leerlingen stickers met klimaattips uitgedeeld, die zij op een meest duurzame, originele of zichtbare plek moeten plakken en vervolgens op een creatieve wijze op de foto moeten zetten. Als zij op de Klimaatdieet Facebookpagina de meeste ‘likes’ voor hun foto krijgen, winnen ze hiermee een duurzaam uitje voor hun klas. 

Wat kan jij doen?

Als gastlesdocent van het Klimaatdieet geef je het najaar van 2011 op verschillende middelbare scholen door het hele land workshops over klimaatverandering en duurzame energie. De workshops duren twee lesuren, maar je geeft meestal meerdere workshops per school op een dag. We verwachten dat je minimaal drie dagen of dagdelen beschikbaar bent dit najaar.  

Wie zoeken we?

We zoeken enthousiaste jonge mensen (bij voorkeur 18 tot 30 jaar) met een hart voor duurzaamheid die voor de klas staan geweldig vinden of daar graag ervaring in op willen doen! 

Wat krijg je ervoor terug?

Als gastlesdocent van het Klimaatdieet doe je ervaring op in lesgeven, ben je actief en interactief bezig met het thema duurzaamheid en kom je nog eens ergens. Je reiskosten worden vergoed.

Looptijd project

Dit project loopt t/m 31 december 2011.

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Linda Janmaat via 030-2303575 of lindajanmaat@njr.nl 

Meer info?

Bel 030-2303575
Mail lindajanmaat@njr.nl 
Of surf naar www.jongenduurzaam.nl

Back To Top