skip to Main Content

Duurzame feestdagen!

Het is november! De sint is in het land en de Kerstman laat ook niet lang meer op zich wachten. De ideale tijd om alvast op zoek te gaan naar cadeautjes voor de feestdagen. En wat is er nou leuker dan elkaar een duurzaam cadeau te geven?!

Redacteur Lars zette er vier op een rijtje:

 
Doucheradio op waterkracht

Met deze radio kun je douchen en muziek luisteren tegelijkertijd, zonder dat het extra energie kost. Deze radio werkt namelijk op waterkracht en is heel makkelijk tussen de thermostaat en de waterslang te plaatsen, zonder dat je er een monteur voor in huis moet halen. En als je klaar bent met douchen, blijft de muziek nog even doorspelen. De radio heeft namelijk een ingebouwde accu.

 

Duurzame dorstlesser

Aanbevolen door de redactie: de Dopper. Verruil je milieuvervuilende Spa-flesjes voor deze duurzame en hippe fles. De Dopper is gemaakt van recycled plastic, wordt klimaatneutraal geproduceerd en is herbruikbaar. De Dopper kost slechts 10 euro en als je hem koopt steun je meteen Simavi, een organisatie die projecten ontwikkelt voor schoon drinkwater. Ook leuk: de dop van de Dopper is meteen een handige beker.

 
Bellen op zonne-energie

Er zijn veel verschillende soorten opladers voor je telefoon op zonne energie, maar geen is er zo functioneel als deze. Deze oplader van XD Modo plak je tegen je raam, zodat er altijd zonlicht op de sensor valt. De oplader is geschikt voor alle mobiele telefoons en MP3-spelers met een USB poort. Zo zit je nooit meer met een lege batterij en bespaar je ook nog eens energie. 


Voor de arme student

Heb je nu echt geen cent te makken maar wil je vrienden toch blij maken. Laat dan al je creativiteit los op een eierdoos (!) en geef een duurzame iPad standaard cadeau. Tip: maak het nog duurzamer en koop vrije-uitloop-eieren.

 

 

Back To Top