skip to Main Content

No Impact Week maakt wél impact

In november deed José de Jong mee aan No Impact Week. Een week vol opdrachten om je CO2-voetafdruk drastisch te verminderen.

Van tevoren waren mijn verwachtingen hooggespannen. Na de acht dagen zou ik mijn levensstijl drastisch aangepakt hebben.

Over No Impact Week

No Impact Week is een klein kijkje in het leven van No Impact Man Colin Beavan. Hij probeerde een jaar lang zo min mogelijk sporen achter te laten en wilde er zo achter komen wat dat voor effect op zijn hele leven zou hebben. En wat bleek? Beavan werd gezonder en gelukkiger. Een boek, documentaire en No Impact Week volgden al snel. Bekijk het jaar van No Impact Man in het kort in het filmpje onder dit artikel!

Niets nieuws

Helaas was ik tijdens de week een beetje teleurgesteld. Erg leuk, die dagelijkse nieuwsbrief met de opdrachten en tips voor die dag. Maar die update kwam voor mij laat en de tips kwamen mij niet nieuw voor. Ik weet wel dat openbaar vervoer en de fiets nemen voor minder milieubelasting zorgt en dat de verwarming een graadje lager zetten zorgt voor minder energieverbruik. En ik was niet de enige met deze mening. Op de Facebook-pagina kwam ik soortgelijke meningen tegen. Ik had dus het gevoel voor spek en bonen meegedaan te hebben.

Toch iets geleerd?

Een maand later moet ik mijn mening bijstellen. Er zijn zeker wel wat dingen blijven hangen. Nadenken over afval bijvoorbeeld. Waarom zou een product, zoals bv bananen, in de winkel in een plastic zakje moeten? En waarom zou je kookvocht meteen weg moeten gooien? In plaats van kant-en-klare theezakjes gebruikte ik een thee-ei met heerlijke losse thee. Dat scheelt toch weer wat afval. En in mijn strijd tegen een overvloed aan plastic tasjes heb ik mij al voorgenomen zo’n mooie (en super coole) shopper met grappige boodschap te kopen. Al met al dus zeker wat handvaten om een beetje duurzamer te leven.

Facebook als back-up

Een groot pluspunt voor mij was de Facebook-pagina. Ik vond het een heel handige tool om tips te vinden en de bevindingen van de No Impacters te lezen. En nu nog, dus een maand later, check ik deze pagina met regelmaat om leuke nieuwtjes of bevindingen te lezen. Ik kan iedereen dus aanbevelen eens een No Impact Week te beleven!

Back To Top