skip to Main Content

Over Datum Eetclub

De gemiddelde Nederlander gooit zo’n 100 kilo eten per jaar weg. Super zonde natuurlijk en niet erg duurzaam. Lees hier wat je zelf kan doen om dit tegen te gaan.

Nederlanders gooien per jaar per jaar 2,5 miljard euro aan voedsel weg. En per persoon belandt gemiddeld 100 kilo eten per jaar in de vuilnisbak. Dit terwijl veel eten dat wordt weggegooid nog prima te eten is in tegenstelling tot wat het ‘tenminste houdbaar tot stickertje’ zegt. 

Om hier iets tegen te doen, worden steeds meer initiatieven gestart. Zo ook de Over Datum Eetclub in Amsterdam. Wij namen een kijkje.

Eten met producten die over de datum zijn, kan vaak dus prima. Het is goedkoop, gaat voedselverspilling tegen en kan verassend lekker zijn. Enthousiast geworden? Voor tips en tricks of om te reserveren bij de Over Datum Eetclub, klik hier.

 

Back To Top