skip to Main Content

Verkoopdemo in plaats van biologisch eten

De Bioboerderij, Bio-boerderij Horst Jansssen in Dinkelland en Bioboerderij Boomstra in Scheemderzwaag hebben één ding gemeen: ze bestaan niet en onder hun namen worden ook geen biologische producten verkocht. Dat meldde Bionext, de ketenorganisatie voor duurzame, biologische landbouw en voeding, donderdag.

Bionext is door de Reclame Code Commissie in het gelijk gesteld met een klacht over de zogenaamde biobedrijven, die in werkelijkheid argeloze klanten in zaaltjes verkoopdemonstraties zouden voorschotelen. De aangeklaagde bedrijven kunnen nog tegen de uitspraak in beroep.

In hun reclameboodschappen gebruiken de bedrijven de termen bio en biologisch en dat mag volgens Bionext alleen als producten en productiemethoden voldoen aan de Europese verordening voor biologische landbouw. Verder stelt Bionext dat door de toenemende belangstelling voor biologisch eten het aantrekkelijk wordt die interesse te misbruiken.

ANP 

Back To Top