skip to Main Content

Activisten enteren schip walvisvaarders

Drie Australische dierenrechtenactivisiten zijn zondag in het ochtendduister aan boord geklommen van een schip van Japanse walvisvaarders, de Shonan Maru No. 2. Dit meldt NU.nl vanmorgen.

De mannen klommen voor de zuidwestelijke kust aan boord terwijl het schip op de hielen zat van de Steve Irwin, het vlaggenschip van milieuorganisatie Sea Shepherd.

Het drietal hoort bij de groep Forest Rescue, maar zegt Sea Shepherd te willen helpen een einde te maken aan de ‘illegale stroperij op walvissen’. 

Een woordvoerder van de walvisvaarders bevestigt dat drie mannen aan boord zijn geklommen en laat weten dat ze worden ondervraagd. “Ik zou hen beschrijven als vrijwillige gevangenen”, zei hij.

Beveiligen
De Shonan Maru No. 2 was ooit een walvisvaarder, maar wordt tegenwoordig ingezet om de vloot te beveiligen. De activisten waren met twee kleine bootjes naar het schip gegaan en vervolgens over de railing geklommen.

Daar zouden ze hebben gevraagd hen terug naar Australië te brengen en zich vervolgens uit ‘onze wateren’ te verwijderen. Het zou gaan om de 47-jarige Geoffrey Owen Tuxworth, de 44-jarige Simon Peterffy en de 27-jarige Glen Pendlebury.

Back To Top