skip to Main Content

Duurzaam winkelen in…Utrecht

Studenten houden van shoppen. Maar weinig studenten hebben de financiële middelen om fashionate en ook nog eens duurzame kleding aan te schaffen. Toch moet het mogelijk zijn. Waar koop je duurzame kleding en cadeautjes en kun je het ook nog betalen? Elke maand winkelen we in een nieuwe stad. Vandaag: Utrecht.

In het hart van ons land bevindt zich een shopwalhalla dat veel te bieden heeft, ook op duurzaam gebied.

Tweedehands kleding
Tweedehands kledingwinkels zijn lief voor je banksaldo en dat is in deze barre tijden geen overbodige luxe. Bovendien is kleding recyclen duurzaam en levert het je een unieke kledingkast op. De beste vintagewinkels voor je op een rijtje. 

– Ben je een echte vintage liefhebber? Dan ben je bij Sussies op de Voorstraat aan het goede adres. Zij verkopen unieke kleding uit de jaren ’30 – ’80 voor mannen en voor vrouwen. Daarnaast verkopen ze ook unieke designmeubels en hebben ze een webshop.

Vintage Fashion is een in merkkleding gespecialiseerde kledingwinkel voor dames. Je kunt er van alles vinden: van basics tot sportief tot chique outfits, tassen en schoenen. Vintage fashion heeft ook grote maten. Je kunt hier niet alleen je geld heenbrengen, maar ook kleding die je niet meer draagt is zeer welkom. Wordt het verkocht, dan vang jij 50 procent!

De Arm is een enorme kringloopwinkel in Utrecht met meerdere locaties. Ze verkopen vooral meubels en witgoed, maar de vestiging aan de Oudegracht verkoopt kleding. Je moet goed zoeken naar een mooi exemplaar, er zit veel oude troep tussen, maar de juweeltjes die er tussen zitten kosten bijna niets. De Arm is een begrip in Utrecht en kan jou voorzien van een duurzame kledingkast en inboedel.

Giensch is een vintagewinkel, gespecialiseerd in aparte kleding. Je vindt hier zeer bijzondere hoeden, jasjes, jurkjes, sneakers en laarzen. Het zijn niet de goedkoopste outfits, maar wel uniek en van een zeer goede kwaliteit.

 Kadootjes
Utrecht heeft niet alleen een breed aanbod op het gebied van duurzame kleding, ook voor duurzame cadeautjes en goodies is er ruimschoots aanbod in de Domstad.

WAAR winkels zitten door heel Nederland. Ze verkopen fairtrade, ecologisch en biologisch geproduceerde artikelen, vaak met een bijzonder en uniek design. Ze hebben leuke, inspirerende cadeautjes met een verhaal.

The Body Shop is een wereldwijd begrip. Zij waren pionier in het proefdiervrij testen van make-up en al hun artikelen zijn gemaakt van duurzame grondstoffen, waarvoor de betrokken boeren een eerlijk aandeel krijgen. 

– Met meer dan 100 vestigingen door heel Nederland (waarvan 3 in Utrecht) is De Tuinen één van de grootste duurzame drogisterijen. Hun huidverzorgingsproducten zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen en zijn goed voor jou en onze planeet. Ook andere kleine cadeautjes (denk aan: snoepjes, thee en wierook) zijn hier te koop.

 

Back To Top