skip to Main Content

Tourists Save the World

Lijkt het jou leuk om een dagje Amsterdam te bezichtigen en tegelijkertijd iets positiefs bij te dragen aan deze stad? Tourists Save The World biedt toeristen en dagjesmensen de gelegenheid om vakantiedagen een zinvolle invulling te geven door het verkennen van de stad te combineren met spannende, wereldverbeterende opdrachten. 

Voor wie?
De toerist die ‘meer’ wil dan het gebruikelijke vakantiehedonisme in Amsterdam (bijv. het Leidseplein, de Dam, de coffeeshops, de Wallen) en de stad liever op ludieke en interactieve manier wil ‘beleven’. Je bezichtigt de stad, bent actief bezig en krijgt een enorme keuzevrijheid in het kiezen van ‘goede daden’, oftewel wereldreddende opdrachten. Niets moet, alles mag. En alles wat wel gedaan wordt, draagt direct bij aan de Nederlandse samenleving. Iedereen is uitgenodigd: de jongere en de oudere, de nationale en internationale toerist.

Hoe werkt het?
De toeristen van Amsterdam krijgen verschillende wereldreddende opdrachten en routemogelijkheden mee. Een vijftigtal wereldreddende opdrachten (in 6 categorieën) wordt gekoppeld aan centrale toeristenlocaties in de stad. Naast de culturele en historische informatie over de plaats waar je je bevindt, wordt je er door middel van audiofragmenten toe bewogen een goede daad op een bepaalde plek uit te voeren.

Voorbeelden van ‘goede daden’:
•            Help de daklozenopvang soep uit te delen
•            Bedank een ambtenaar in functie voor zijn of haar goede werk
•            Collectieve kunst: draag je steentje bij aan een collectief kunstwerk in de stad
•            (Kort) Vrijwilligers werk in een ouderen centrum
•            Plant stiekem bloemzaadjes door de stad.. (Guerrilla Gardening)

Meedoen?
Het startevenement van‘Tourist Save the World’ duurt nog tot 17 Januari. Toeristen en dagjesmensen die mee willen doen kunnen zich inschrijven via de website www.touristsavetheworld.com & touriststw@gmail.com. De tour is op eigen gelegenheid en de duur ervan kan individueel bepaald worden.

Kosten: 10€

Terra Futura
Het project Tourist Save the World wordt georganiseerd door Terra Futura, de stichting die wereldredders stimuleert tot actie. Na 40 projecten gericht op het verleiden van Nederlanders tot goede daden, beoogd dit project het scheppen van Maatschappelijk Verantwoord Toerisme in Nederland.

Back To Top