skip to Main Content

‘In 2030 duurzame energie wereldwijd verdubbeld’

Overheden en bedrijven moeten veel meer investeren in duurzame energie om armoede en klimaatverandering tegen te gaan. Dat heeft VN-chef Ban Ki-moon gezegd op de jaarlijkse energie-conferentie het World Future Energy Summit. Hij wil dat de wereld zijn aandeel in duurzame energie in 2030 heeft verdubbeld, meldt Trouw.

Juist omdat de vraag naar elektriciteit toeneemt is dat hard nodig, vindt de VN-chef. Eén op de vijf mensen beschikt niet over moderne elektriciteit. ‘Over de hele wereld zien we een groeiend momentum voor concrete actie die energie-armoede beperkt, duurzame groei stimuleert en klimaatverandering tegen gaat. Duurzaam energie produceren is uitvoerbaar en noodzakelijk.’

Ban riep op tot innovatie die zich door de hele Derde Wereld, waar de vraag naar energie het snelste groeit, moet verspreiden.”Waarom moet energie-armoede miljarden mensen tot duisternis veroordelen, tot gemiste kansen in het onderwijs en in welvaart?. We moeten het licht aan doen in alle huishoudens,” betoogde Ban.

Back To Top