skip to Main Content

Levi Strauss gebruikt voortaan duurzaam papier

Het jeansmerk Levi Strauss heeft het papier van Asia Pulp and Paper aan de dijk gezet, zo meldt NU.nl. Dit bedrijf gebruikt bomen uit het Indonesische regenwoud, waardoor deze wordt vernietigd. Levi’s zal in plaats daarvan zoveel mogelijk 100% gerecycled papier gebruiken of anders papier afkomstig uit duurzame houtkap.

Levi Strauss treedt hiermee in de voetsporen van andere grote bedrijven zoals de speelgoedbedrijven Mattel en Lego, de modemerken Gucci en Tiffany en uitgevers Hachette, Scholastic en Simon & Schuster.

APP vernietigt niet alleen het regenwoud, maar schendt daarbij ook de mensenrechten in Indonesië, meldt de website Sustainable Business. De papiermerken Eagle Ridge Paper, Global Paper Solutions Inc., Solaris Paper en Mercury Paper vallen allen onder APP.

Back To Top