skip to Main Content

Mystyle Review Perfection (muur)verf

Mystyle Review Perfection (muur)verf

Duurzame producten, ze zijn er in alle soorten en maten. Er bestaat zelfs duurzame muurverf. Nora van MyStyle was toe aan een nieuwe kleur op haar muren en testte de duurzame verf van Perfection.

Door: Nora Gouma. Beeld: Maxeda DIY Group.

Vorig jaar kwam ik op het grandioze idee om mijn muren in de slaapkamer verschillende bonte kleuren te geven. Variërend van groen en paars tot aqua blauw. Je waande je in een oase van chaos, creatieve chaos. Alles in één dag geschilderd, maar wat een vreselijke lucht! Zelfs met ventileren was de geur van de latex muurverf nauwelijks weg te krijgen. Nu, een jaar later, ben ik de bonte kleuren meer dan zat en is het tijd voor rust en reinheid.

Perfection Verf
Ik test een duurzame ecologische verf. Ik kies voor het merk Perfection, kleur wit. Deze verf is te koop bij de Praxis. Het merk heeft een Europees Ecolabel die belooft beter voor je gezondheid te zijn en minder oplosmiddel bevat. Het belooft verf te zijn van de beste kwaliteit met een betere dekkracht. De verf is verkrijgbaar in 32 kleuren en heeft een hoog rendement: ongeveer 12 vierkante meter per liter.

“Perfection verf is verf met een topkwaliteit, geselecteerd door verfexperts. De verf vloeit zeer goed uit en is daarom uitermate geschikt voor grote oppervlakten. Perfection verf kent een laag gehalte aan oplosmiddelen, is geurloos en draagt het ECO-label. Dit betekent dat de verf beter voor het milieu en beter voor jou is.”

Verf die niet stinkt
De prijs is een stuk hoger dan de gemiddelde verf (rond de 27 euro) en ik ben dan ook zeer benieuwd of het voldoet aan de verwachtingen. Voordat ik mijn kamer voorbereid op de witte verf van Perfection bedenk ik me dat ik beter kan verfen in de ochtend of middag, want ik wil natuurlijk niet in de verfgeur slapen. De volgende ochtend begin ik te verven, maar tot mijn verbazing stinkt de Perfection verf niet. Sterker nog: het ruikt lekker! Het is niet geheel geurloos, maar de verf ruikt aangenaam.

Dekkracht
Wat een belevenis:verf die niet stinkt, maar eigenlijk best wel lekker ruikt. Een totaal nieuwe ervaring. Ik ging met de witte verf over mijn dieppaarse en aquablauwe muren heen en de dekkracht was zoals beloofd uitstekend! Je ziet niks meer van de bonte kleuren. De verf is duurder maar de voordelen voor de gezondheid en ons milieu rechtvaardigen dit grotendeels. Daarnaast heb je ook echt minder verf nodig door de hoge dekkracht dus het is zuinig in gebruik. De muren zijn nu helemaal wit en er is weer rust en reinheid!

Eindoordeel

  • De verf dekt in één laag en is goed afwasbaar
  • Het spat minder en is gemakkelijk aan te brengen
  • Een goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Beter voor de gezondheid en het milieu

Deze review kwam tot stand door MyStyle.

MyStyle is een groep jongeren die duurzame producten test. Van kleding tot gadgets en van eten tot verzorgingsproducten; MyStyle test het voor jou uit. MyStyle is onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat het geen (sluik)reclame is. Alle reviews en nog veel meer vind je op de Facebookpagina en via Twitter.

 

 

Back To Top