skip to Main Content

PvdD voor inburgering doggybags

De Partij voor de Dieren heeft tijdens het debat duurzaam voedsel een motie ingediend waarin zij pleit voor de inburgering van doggybags in restaurants. Restaurants gooien per jaar 51.000 ton voedsel weg en door het invoeren van een doggybag zou die verspilling tegengegaan kunnen worden, aldus de PvdD.  

In Nederland worden overgebleven etenswaren in restaurants negen van de tien keer weggegooid, terwijl het in verschillende andere landen heel normaal is om restanten van de maaltijd mee naar huis te nemen in een zogenaamde doggybag. Uit onderzoek van Milieu Centraal, onderzoeksbureau CREM en restaurantwebsite iens.nl. blijkt dat zeker 68 procent van de klanten gebruik wil maken van een doggybag als restaurants die aan zouden bieden.

Esther Ouwehand: “Om de voedselverspilling tegen te gaan, zou het mooi zijn als restaurants van het aanbieden van een doggybag de norm maken. Het gebruiken van een doggybag is nu nog een taboe in Nederland en daarom durven consumenten er niet om te vragen. Er valt veel winst te behalen als ook Nederlandse restaurants hun klanten zouden uitnodigen om overgebleven etenswaren na afloop van de maaltijd mee naar huis nemen. Dan kun je de dag erna bombarderen tot ‘restjesdag’.”

Back To Top