skip to Main Content

Duurzaam winkelen in… Rotterdam

Studenten houden van shoppen. Maar weinig studenten hebben de financiële middelen om fashionate en ook nog eens duurzame kleding aan te schaffen. Toch moet het mogelijk zijn. Waar koop je duurzame kleding en cadeautjes en kun je het ook nog betalen? Elke maand winkelen we in een nieuwe stad. Vandaag: Rotterdam

Rotterdam doet zijn best zich te profileren als duurzame stad. Maar blijkt dat ook uit de winkels daar?

Kadootjes

The Hub Shop is een mooi voorbeeld van ‘samen sta je sterker’. Ondernemers kunnen daar ‘hokjes’ huren waarin ze hun spullen verkopen. Voor jou betekent dit een leuke mix van diverse stijlen en producten. Op hun website vind je een overzicht van de ontwerpers.

WAAR is een mooie keten met leuke kadootjes (ook voor jezelf!). Van wijn en thee tot sieraden, serviesgoed en boeken, alles vind je bij WAAR. Gesitueerd in een mooi pand (waarin vroeger de Episode zat).

Tweedehands kleding

Tweedehands kleding is een duurzame keuze. Niet alleen zorgt de inzameling van kleding voor een grote reductie van CO2-uitstoot, ook is het goed voor je portemonnee. Weten waar je goedkoop terecht kan? Hier een aantal tips:

– Kringloopwinkels, je zult er niet echt van houden. Maar daar vind je vaak voor een prikkie merkkleding. Zeker de moeite waard dus. Mijn favoriete kringloopwinkel bevindt zich in de Aristotelesstraat 30 en is onderdeel van OntwikkelingsMaatschappij Rijnmond. Zij bieden werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dubbel goed dus. Voor een overzicht van alle kringloopwinkels in de Maasstad, kijk je hier.

– Heb je iets meer te besteden en hou je van vintage kleding? Ga dan langs bij Cheap Fashion (de oudste tweedehands kledingwinkel in Rotterdam!). Dit is vooral vintage uit de jaren ’80, en daarom best betaalbaar. Doet mij denken aan de Episode (helaas verdwenen uit Rotterdam). Voor een indruk van de collectie van de winkel kijk je naar het onderstaande filmpje.

Wil je meer adressen? Kijk dan op de EerlijkWinkelen route. Daar vind je nog veel meer tweedehands, fairtrade en biologische adressen in Rotterdam. Veel shopplezier!

Back To Top