skip to Main Content

Shell Bachelor Master Prijs voor duurzame scripties

De Shell Master Prijs is dit jaar gewonnen door Maarten de Nier, student aan de TU Delft. Hij won van zeven andere studenten met zijn scriptie over duurzaam gebruik van energiebronnen. De Bachelorprijs werd gewonnen door Iris Smal, studente aan de Universiteit Twente.
Elk jaar worden twee prijzen uitgereikt, een voor de beste bachelorscriptie (2.500 euro) en een voor de beste masterscriptie (5.000 euro). De scripties moeten gaan over een technische innovatie voor een duurzaam gebruik van energiebronnen.

De winnende scriptie van Maarten bestaat uit de ontwikkeling van een apparaat waarmee vanuit water en zonnecellen watergas gecreeërd kan worden. De scriptie van Iris heeft betrekking op de verduurzaming van de olieverwerking.

Nu lijkt dit een middel van Shell om zijn imago te verbeteren, toch stimuleert het energiebedrijf op deze manier de ontwikkeling van duurzame energie bij betastudenten. Shell organiseert de Shell Bachelor Master Prijs samen met de TU Delft, de TU Eindhoven en Universiteit Twente. De rectores magnifici van deze drie technische universiteiten zitten ook in de jury, samen met Dick Benschop, president-directeur van Shell Nederland.

Back To Top