skip to Main Content

Oekraïne zet in op zonne-energie

Dit jaar nog wil Oekraïne de productie van zonnecentrales verdubbelen. Het land wil met de bouw van het grootste zonnepark ook de grootste producent van zonne-energie van Europa worden.
Nu denk je bij Oekraïne niet meteen aan groene energie. Toch heeft het land de afgelopen jaren 2 miljard geïnvesteerd in duurzame energie. Oekraïne lijkt vooral in te zetten op zonne-energie, blijkt uit de cijfers: vorig jaar verhoogde het land de opwekking van energie uit zonnekracht van 2,5 megawatt in 2010 naar 200 megawatt in 2011.

Een belangrijk onderdeel van de verdubbeling is de realisatie van het grootste zonnepark van Europa. Dit jaar neemt Oekraïne de nieuwe zonnepanelen in gebruik en vergroot het de capaciteit naar 300 megawatt. In 2015 wil de regering, onder leiding van president Viktor Yanukovych, minimaal een capaciteit van 1000 megawatt behalen. 

Back To Top