skip to Main Content

Rode loper Oscars kleurt groen

Filmfans wachtten er al even op, en vannacht was het zo ver: de uitreiking van de Oscars. Maar minstens zo belangrijk op de rode loper, zo niet belangrijker, waren toch wel de jurken die de actrices dragen. En laten daar deze keer ook een paar “groene” exemplaren tussen zitten!


Niet geheel verrassend was Livia Firth (vrouw van Engels acteur Colin Firth) gekleed in een ecovriendelijke jurk. De ambassadrice van de Green Carpet Challenge, een blog bij de Engelse Vogue waarin ze probeert duurzame kleding aan te prijzen, droeg bij de Oscars een jurk van Valentino. De jurk van de Italiaanse ontwerper was onder andere gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Uiteraard in Valentino’s huiskleur rood.


Daarnaast had Meryl Streep, die een Oscar mocht ontvangen voor The Iron Lady, een eco-jurk aan. Ook zij vertegenwoordigde een groot modehuis: het Parijse Lanvin. In een gouden jurk met decolleté liet zij zien dat je niet 20 hoeft te zijn om sexy op de rode loper te staan. Met trots droeg zij de eerste op maat gemaakte duurzame jurk van Lanvin.

Minder bekend maar daarom niet een minder goed voorbeeld waren Kenneth Branagh (My week with Marilyn, links) en Demián Bichir (A better life, rechts). Beiden droegen smokings van Ermenegildo Zegna. Colin Firth recyclede zijn Tom Ford pak dat hij vorig jaar op de Oscars droeg.

Back To Top