skip to Main Content

Voedselverspilling door onduidelijkheid houdbaarheidsdata

De onduidelijkheid van houdbaarheidsdata op producten is volgens het documentaireprogramma Zembla een belangrijke oorzaak voor de enorme voedselverspilling in Nederland. 

 

Gisteravond zond Zembla een documentaire uit over voedselverspilling. Daaruit bleek dat veel mensen de Tenminste Houdbaar Tot (THT) datum verwarren met de Te Gebruiken Tot (TGT) datum. Bij eerstgenoemde datum betekent het niet dat het voedsel absoluut niet meer te nuttigen is als de genoemde datum verstreken is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken.

In Nederland wordt jaarlijks voedsel met een totale waarde van meer dan vier miljard euro op de weggegooid, terwijl veel daarvan nog goed te eten is. In de documentaire onderzoeken Daan van Alkemade en Sinan Can waarom Nederlanders zoveel eten verspillen.

Dinsdagavond wordt de uitzending, die volgens Zembla bij velen een gevoelige snaar heeft geraakt, herhaald.

Back To Top