skip to Main Content

Meer Nederlanders kiezen voor minder vlees

Dit werd vrijdag bekend gemaakt in een uitzending van Nieuwsuur. Van de Nederlanders zegt 77,1 procent ten minste één dag in de week geen vlees bij de warme maaltijd te eten. In 2009 was dat nog 69,5 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van instituut LEI van de universiteit in Wageningen onder ruim 1250 Nederlanders. De uitkomsten werden vrijdagavond bekendgemaakt in het tv-programma Nieuwsuur. 42,5 procent eet minstens drie keer in de week geen vlees.

Ondanks een toename van flexitariers blijft de totale consumptie van vlees wel gelijk, gemiddeld zo’n 43 kilo per jaar.

Redenen die worden genoemd om minder vlees te eten zijn gezondheid, dierenwelzijn en duurzaamheid. Maar ook praktische of financiële redenen kunnen een rol spelen. ‘Hipheid’ speelt geen rol. Het imago van vleesverangers is nog altijd niet goed. Het representatieve onderzoek werd in oktober vorig jaar verricht.

Back To Top