skip to Main Content

Een dag uit het leven van M()rgen

Het bestuur geeft over twee maanden het stokje alweer over. Maar wat doen ze nou eigenlijk? Een dag uit het leven van Morgen. 

Bijna een jaar geleden begonnen we met z’n zessen aan een geweldig avontuur. Dat hadden we destijds niet zo door, het was vooral spannend: we waren net aangesteld als het bestuur van Morgen, de landelijke studentenorganisatie voor duurzaamheid in het hoger onderwijs (HBO en universiteit). Een koepelorganisatie van lokale studentenorganisaties en een landelijke projectorganisatie.   

Moeilijk voor te stellen hoe onze dagen eruit gingen zien. Daarom een greep uit het leven van het bestuur 2011-2012 van Morgen:
Rond een uur of negen vinden de eerste bestuursleden hun weg naar richting de  Marshalllaan. De één zet koffie, een ander checkt z’n mail. Op Utrecht Centraal vertrekt inmiddels de trein van  de voorzitter en bestuurslid hoger onderwijs, zij zijn onderweg naar een congres over dé duurzaamheidsconferentie van het jaar, Rio + 20, daar ontmoeten ze die dag andere organisaties waar ongetwijfeld in de toekomst samengewerkt mee gaat worden.  

Ondertussen bespreken het bestuurlid PR en de hoofdredacteur van Duurzamestudent.nl hun nieuwe strategie tijdens de lunch, die zal later weer onderdeel worden van de redactievergadering die elke maand plaats vindt. De altijd vrolijke secretaris is inmiddels bezig met het organiseren van een evenement voor de vrijwilligers van Morgen, en wijst de andere bestuursleden op kantoor er op dat de afwas vandaag nu eigenlijk wel écht gedaan moet worden. 

Het algemeen bestuurslid is inmiddels ook gearriveerd op kantoor, na een meeting met één van de lidorganisaties over een gezamenlijk project dat uitgevoerd wordt: een duurzame kortingskaart voor studenten. Voor een nieuw project wordt ondertussen over partners gebrainstormd samen met de secretaris. De secretaris duikt daarvoor ook even in de mappen, en de Adviesraad krijgt een telefoontje van het algemeen bestuurslid.

De penningmeester heeft thuis wat boekingen gedaan, daar kon hij zich net iets beter concentreren. Maar vanavond is er een bestuursvergadering dus er komt een smsje binnen dat hij in aantocht is. Dat betekent waarschijnlijk ook weer zo’n grote reep chocolade die er standaard mee wordt genomen van de supermarkt. ‘Toch wel Fairtrade?’, vraagt het bestuurslid PR zich hardop af.

Ondertussen is de secretaris druk bezig een training vrijwilligersbeleid te organiseren voor het bestuur en de vrijwillige coördinatoren van projecten. Het algemeen bestuurslid heeft inmiddels nog wat aanvullende info nagestuurd voor het interview dat hij met een universiteitsblad had over één van de projecten van Morgen.

Daar zijn de voorzitter en het bestuurslid hoger onderwijs ook weer. Net op tijd voor de vergadering. Ze vertellen enthousiast over alle nieuwe ideeën die ze hebben opgedaan en de mensen die ze hebben ontmoet. De conclusie wordt getrokken dat er nog niet genoeg wordt geluisterd naar wat studenten nou willen, en interessant vinden op het gebied van duurzaamheid. Daar gaan we wat aan veranderen! Gelukkig zijn er al genoeg plannen in de trein bedacht die tijdens de vergadering uitvoerig besproken worden. 

Voordat er een biertje wordt opgetrokken, wordt het nieuwe kantoor rooster nog opgesteld. Volgende week zijn er tentamens, dus zal het opvallend rustig zijn op kantoor. Maar voor de week erna wordt bepaald wie wanneer op kantoor gaat zitten. Aan het begin van het nieuwe blok is het altijd een beetje passen en meten met nieuwe colleges, maar het is weer gelukt. De laatste twee maanden zijn aangebroken, nog even knallen!

Zien jouw woensdagen er volgend jaar ook zo uit? Je kan nog een paar dagen sollicteren voor het nieuwe bestuur!

Back To Top