skip to Main Content

Stuur Rutte naar Rio en win een fiets!

Vind jij ook dat Rutte naar Rio+20 – dé conferentie voor Duurzame Ontwikkeling – moet? En zie jij jezelf binnenkort al rondrijden op een gloednieuwe Roetz-bike? Lees dan snel verder!

Waarom zou Rutte naar Rio de Janeiro moeten? Nee… niet voor een welverdiende vakantie. Sterker nog, er is geen tijd te verliezen, hij moet hard aan de slag! Nederland is namelijk niet het enige land in crisis. Wereldwijd staan de economie, de voedselproductie en het klimaat onder grote druk. Om hier iets aan te doen komen in Juni 2012 alle wereldleiders bij elkaar in Rio de Janeiro.

De VN conferentie Rio+20 zal gaan over hoe we met z’n allen ook in de toekomst kunnen genieten van de prachtige planeet aarde.
 Op deze conferentie zullen belangrijke beslissingen genomen worden, maar onze eigen Minister President Mark Rutte is nog niet van plan er heen te gaan. Plan Nederland en de Werkgroep Jong en Duurzaam van NJR vinden dat Nederland op het hoogste niveau vertegenwoordigd moet worden op deze conferentie.

Vind jij ook dat Rutte naar Rio moet? En wil jij kans maken op die Roetz fiets? Volg dan de volgende stappen:

Stap 1: Gebruik je creativiteit en laat via Twitter weten waarom Rutte naar Rio moet. Gebruik deze vorm:

“Beste @MinPres, [………………………………..] #DusRuttenaarRio”

 Hoe meer retweets, hoe groter de kans dat je wint.

Stap 2: beantwoord via deze link de volgende twee vragen (max. 200 woorden per antwoord):

Waarom vind jij het zo belangrijk dat de stem van jongeren mee wordt genomen in het debat en de onderhandelingen over duurzaamheid?
Wat voor creatief advies geef jij (inter)nationale politici om jongeren op een goede manier te betrekken bij het maken van duurzaamheidsbeleid, hoe komen jullie samen tot het beste beleid?

Een vakkundige jury – bestaande uit 2 mensen van de NJR, 2 mensen van het Youth Climate Network en een Plan medewerker – beoordelen de tweet en antwoorden op de vragen op originaliteit en inhoud. Als jouw bericht heel vaak geretweet is, krijg je bonuspunten. Let op: krijg je het voor elkaar dat een politicus of BN’er jouw bericht retweet of deelt, dan waardeert de jury dat natuurlijk extra bonus!

De actie duurt tot maandag 21 mei, 9.30 uur ’s morgens. Op woensdag 30 mei vindt de prijsuitreiking plaats, tijdens Rotterdam+20. 

Back To Top