skip to Main Content

Minder voedselverspilling met de FoodieBag

De doggiebag, de gewoonste zaak in de VS. Maar hier in Nederland zou je er nooit om vragen. Hoe komt dit en hoe maak je restjes populair in Nederland?

Een rondje op Twitter gaf een aantal antwoorden. Zo zou de naam niet van toepassing zijn, zouden wij Nederlanders ons schamen om naar het zakje te vragen en zouden restaurant de service te weinig aanbieden. En dat is jammer, want jaarlijks verspillen wij Nederlander 9,5 ton aan voedsel.

De nieuwe doggy bag

Uiteindelijk ligt er een oplossing op tafel: een naamsverandering naar FoodieBag, nieuwe etiquette in restaurants en een makeover van het tasje. Ook kun je jouw favoriete restaurant aanmoedigen om de foodiebag standaard te maken via de website ikkominactie.nl.

 

Over de FoodieBag

Je hoeft niet bang te zijn dat jouw eten zorgt voor nog meer afval in de vorm van verpakking. De FoodieBag is namelijk gemaakt van restmaterialen en kan bij het oud papier. Wil je meer weten over dit project? Luister dan naar het interview dat Marguerite Evenaar, sociaal ondernemer, gaf aan Goede Zaken. Meer over de totstandkoming weten? Check dan deze website.

Bron: GoedeZaken

Back To Top