skip to Main Content

Door de redactie getest: rode wijn

Om onze redactievergaderingen nog productiever te maken, testen we zo nu en dan duurzame producten voor jullie. De vorige vergadering testten we rode wijn en dat hebben sommige redacteuren geweten. Proost!

We hebben voor jullie vijf wijnen getest met een biologische afdronk of een duurzame nasmaak. Ons (zeer) deskundige testpanel testte op geur, smaak en gevoel.


Biologische Merlot
(AH Puur&Eerlijk)

Geur: Slap, weinig overheersend en zeker niet fruitig
Smaak: Erg droog, niet heel speciaal. Smaakt een beetje goedkoop. Na een paar slokken proef je eigenlijk niks meer. Is het wel van druiven gemaakt?
Gevoel: Soms voel je niks. Nu bijvoorbeeld. Next!

Eindoordeel: 3,8

Cono Sur (Mitra) is een uit Chili afkomstige wijn die op een zeer duurzame manier verbouwd wordt. Door ganzen en schapen toe te laten op de plantage worden plantenziektes voorkomen zonder dat er gespoten hoeft te worden. Wij testten de Cabernet Sauvignon.

Geur: Siroop meets spiritus? In ieder geval erg sterk en vies. Dit belooft weinig goeds voor de smaak.
Smaak: Erg sterk maar niet echt lekker. De wijn is heel droog maar toch ‘cassis-achtig’ en zoet. Het lijkt wel bittere Sangria. ‘Mijn keel is verdrietig’.
Gevoel: ‘Als je na een overdaad aan alcohol aan het einde van je stapavond niets meer kan proeven, dan is deze wijn heel geschikt.’

Eindoordeel: 3,8


Makana
(Gall en Gall) is een Fair Trade wijn en wordt dus op een verantwoorde manier geproduceerd om onderdrukking en milieuverontreiniging te voorkomen. We testten de Merlot.

Geur: niet overheersend, lekker fris
Smaak: Fruitig en fris zonder overheersende nasmaak. De wijn is absoluut niet zwaar dus blijft de smaak niet lang hangen. Over het algemeen de beste smaak!
Gevoel: ‘Lekker voor als je een nacht wilt doorhalen maar je niet schuldig wilt voelen voor onderdrukking en ander leed.’

Eindoordeel:
7,5

 
Cabernet Sauvignon (AH Puur&Eerlijk)

Geur: Zoetig, het lijkt wel druivensap. Het maakt ons in ieder geval nieuwsgierig.
Smaak: Een volle smaak, je proeft de druif goed. Na een paar slokken verdwijnt de smaak, erg jammer.
Gevoel: Hier worden we een beetje blij van. Met de nadruk op ‘beetje.’

Eindoordeel: 5,4

Koopmanskloof
Geur: Lekker! Erg warm en vol. Deze ruikt echt het best.
Smaak: Erg prikkelend en vol.
Gevoel: ‘Lekker voor als je geen zin in bier hebt of als je de Cono Sur wilt wegspoelen.’ Hier krijgen we wel een goed gevoel bij.

Eindoordeel: 7

Vijf flessen wijn later, een stuk vrolijker en met rode oortjes kunnen we de Makana-wijn uitroepen tot de beste van de avond. Heb je een goed idee wat we de volgende keer kunnen testen? Laat het ons weten!

Back To Top