skip to Main Content

Review: H&M Conscious

H&M heeft als doel om in 2020 al haar katoen duurzaam te produceren, maar nu al is H&M marktleider op het gebied van gecertificeerd biokatoen. De  H&M Conscious collectie is daar een mooi voorbeeld van. Nora van Mystyle beoordeelt deze kledinglijn.

H&M Conscious is een jaarlijkse collectie van H&M die duurzaam geproduceerd wordt. Dit jaar bevat de collectie een aantal prachtige jurken waar menig celeb zich al op de rode loper mee heeft vertoont, maar de lijn bevat ook meer betaalbare kleding.

‘We willen duurzame mode graag betaalbaar en toegankelijk maken voor meer mensen over de hele wereld. Wij bieden zowel mode en duurzaamheid: het één sluit het ander niet uit.’
                                                                                              H&M hoofd designer Ann-Sofie Johansson

Maar kloppen deze woorden echt? Kunnen de ontwerpers van H&M zowel mode als duurzaamheid bieden? Tijd om dat uit te zoeken.

Ik stap de H&M binnen en op de tweede verdieping vind ik de Conscicous collectie. In de H&M winkel zie ik ook allerlei posters om de Conscious lijn te promoten en er staan informatieborden bij de kledinghokjes over het duurzame beleid van H&M. De winkelketen is duidelijk bezig met verduurzamen.

De H&M Conscicous collectie is  afwisselend met romantisch kant, bloemenprints, verschillende tinten wit en ook felle kleuren. Jurken, broeken, rokken en zomerse shirts.  De ‘normale’ H&M-kleding is seizoensgebonden en de kwaliteit is niet altijd optimaal. Bij de Conscious lijn valt me op dat de kwaliteit van de stof een stuk beter is: stevig katoen. Dit is een pluspunt, want het is langdurig houdbaar en dit maakt een product natuurlijk ook duurzamer.

Voor deze review kies ik voor een roze top uit de Conscious collectie. Het is een zomers shirtje met kant, dubbellaags. Het shirt is van 70% organisch katoen en 30% gerecycled polyester. Het shirt is daarnaast voordelig:  €14,95.

Het materiaal is stevig en voelt goed aan. Aan de achterkant van het shirt zit  een ritsje, waardoor het er fashionable uitziet. Bij het dragen valt de top wel wat wijd uit, naar mijn smaak mocht het wel iets getailleerder. Wel is het shirt makkelijk te combineren en in meerdere pasteltinten te verkrijgen.

The H&M Conscious lijn is een uitgebreide collectie die sinds 2011 steeds meer uitbreid. Zowel heren, dames en kinderkleding wordt aangeboden. En hoewel er zeker nog meer kan worden gedaan om de keten te verduurzamen, maakt H&M met deze collectie duurzame mode wel steeds toegankelijker voor een groter publiek.

Deze review kwam tot stand door MyStyle.

MyStyle is een groep jongeren die duurzame producten test. Van kleding tot gadgets en van eten tot verzorgingsproducten; MyStyle test het voor jou uit. MyStyle is onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat het geen (sluik)reclame is. Alle reviews en nog veel meer vind je op de Facebookpagina en via Twitter.

Back To Top